We kennen allemaal de hazelnootpasta van Nutella. Ik heb er als kind wat potten van leeggegeten. Totaal onbewust over het feit dat er grote hoeveelheden suiker in verwerkt zitten. Hazelnootpasta maken zonder suiker is de oplossing.

Maar alleen als je van de echte pure chocoladesmaak houdt. Wij voegen in dit recept totaal geen suiker toe. Zelfs geen suikerhoudende stropen of honing. De smaak is absoluut even wennen, maar de echte chocoladeliefhebber zal er van genieten. Het ontbreken van enige suiker maakt deze hazelnootpasta ook enorm gezond en koolhydraatarm. We gebruiken rauwe biologische hazelnoten en cacaopoeder van de reformwinkel. De hazelnoten zijn een bron van gezonde vetten, vitamines en mineralen. Rauwe cacao is een bijzonder product. Het bevat een uitgebreid assortiment aan mineralen en spoorelementen. Daarnaast is het zeer rijk aan antioxidanten die je lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen. Cacao bevat nog een zeer bijzondere stof. Namelijk: Fenylethylamine. Fenylethylamine is een stof die bij mensen aangemaakt wordt al ze verliefd zijn. Het kriebels in je buik en hoofd in de wolken gevoel. Fenylethylamine zorgt er ook voor dat de stof dopamine vrijgemaakt kan worden. Dopamine fungeert als neurotransmitter in het lichaam en speelt een grote rol bij het ervaren van genot, blijdschap en welzijn. Kortom, last van een dipje? Eet zo puur mogelijke chocolade of smeer een gezonde cracker met deze heerlijke pure hazelnootpasta ;-)

Hazelnootpasta maken zonder suikerHazelnootpasta maken is een fluitje van een cent. We hebben ons laten inspireren door andere recepten die online te vinden zijn, alleen doen wij het net even iets anders. Je hebt alleen een foodprocessor nodig. Een blender kan ook maar dat werkt iets minder handig. De rauwe hazelnoten gaan in de foodprocessor. Daar moeten ze behoorlijk lang vermalen worden. Eerst veranderen de hazelnoten in poeder. Vervolgens komt de olie vrij en zal er langzaam een mooie egale massa ontstaan. Voeg dan de cacao toe, nog even draaien en klaar is je heerlijke zelfgemaakte suikervrije hazelnootpasta. Simpel, makkelijk, lekker, en super gezond.

Hazelnootpasta maken zonder suiker

Zelf je hazelnoot pasta maken is makkelijker dan je denk!
15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 10 porties

Dit heb je nodig

  • 150 gr Rauwe hazelnoten
  • 1 el Cacaopoeder

Zo maak je het

  • Stop de hazelnoten in de foodprocessor
  • Laat draaien totdat er een egale vloeibare massa ontstaat (duurt even, maar heb geduld)
  • Voeg de cacao toe en laat nog even draaien
  • Stop de hazelnootpasta in een potje en bewaar in de koelkast
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Gezond
Porties: 10
Door: Sven