Ons “Het Groene Smoothie Boek” is inmiddels ruim 20.000 keer verkocht (whoop whoop). En niet zonder reden. Wij vinden nog steeds dat het drinken van een groene smoothie een van de beste manieren is om dagelijks voldoende groente binnen te krijgen. We horen vaak dat hij als tussendoortje gedronken wordt, maar ook als volwaardige lunch of ontbijt is een groene smoothie een goede optie.

Lunchen met een groene smoothie

Nederland is een echt brood land. We eten het vaak en we eten er veel van. Brood is ook gewoon handig. Twee plakken brood, kaas er tussen en eten maar. In 10 seconden is je lunch klaar. Het vele brood eten dat we in Nederland doen is naar mijn idee een direct gevolg van de almaar groeiende tijdsdruk. Te vaak brood eten staat variatie in de weg. Je kunt veel meer voedingsstoffen binnenkrijgen als je de broodmaaltijd eens vervangt door een lekere salade of een groene smoothie. Het bereiden van een groene smoothie lukt helaas niet binnen 10 seconden. Maar in 5 minuten moet het makkelijk lukken.
Lunchen met een groene smoothie doe ik geregeld. En ook ik heb vaak weinig tijd. Het is zelfs zo erg, dat ik nu tijdens het slurpen deze post aan het schrijven ben.

Groene smoothie recepten

Op Voedzaam & Snel vind je inmiddels zo’n 15 groene smoothie recepten. Vind je een boekje handiger, bekijk dan eens ons groene smoothie boek bij Bol.com. Voor slechts € 10,- euro heb je een leuk boekje met 30 groene smoothie recepten.

Het Groene Smoothie Boek banner2

Lunchen met een groene smoothie

Groene smoothie voor de lunch
2 min
2 min
4 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Handsinaasappels
  • 2 Bananen
  • 300 gr Spinazie
  • 50 gr Amandelen

Zo maak je het

  • Schil de sinaasappels en stop het vruchtvlees samen met de andere ingrediënten in de blender
  • Verdeel de smoothie over twee glazen en drink bij voorkeur met een rietje
Print dit recept
Recept: Groene smoothie
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven