Het groene smoothie boek hebben we geschreven in 2014. Wat gaat de tijd snel. Laatst deelde ik op Instagram wat foto’s van ons uit het boek. Wat zien we er daar anders uit! In 6 jaar kan er veel veranderen :-)

Nog haar op mijn hoofd en geen haar op mijn kin. Ella was er toen nog niet. En, ik was daar ook wel een kilo of 8 lichter … Ik werkte toen nog voor een werkgever en fotografeerde veel minder dan nu. Leuk om die veranderingen eens te benoemen. Hoe zou de volgende 6 jaar eruit gaan zien?

Het groene smoothie boek is nog steeds ons best verkopende boek qua aantallen. Op de hielen gezeten door ons laatste boek: 50 x lunchen zonder brood. Voor het groene smoothieboek hebben we allemaal grappige namen bedacht. Zo ook voor dit recept dat uit het boek komt: Mangolicious. Een heerlijke groene smoothie met mango, munt en andijvie. Andijvie in een smoothie? Jazeker! Lekker dat het is. Je proeft het eigenlijk helemaal niet. Wat je wel proeft is de mango en de munt. Zo krijg je zonder dat je het door hebt toch een mooie portie extra groente binnen.

Herbruikbare RVS rietjes!

Hebben jullie trouwens dat leuke rietje gezien? Hij is van RVS gemaakt en daardoor herbruikbaar. 8 miljard plastic rietjes verdwijnen er jaarlijks in de oceanen en spoelen aan op stranden. Bij 80% van de zeevogels wordt plastic in de maag aangetroffen. Naast vogels hebben ook vissen en andere zeedieren last van de enorme hoeveelheid plastic die in het water terecht komt.

Strawies, de bedenkers van de RVS rietjes wilden hier wat aan doen. En zo’n mooi initiatief willen wij natuurlijk graag steunen. De rietjes kun je per stuk kopen en kosten slechts €2,- per stuk. Ze mogen gewoon in de vaatwasser maar je krijgt er ook een handig reinigingsborsteltje bij. De rietjes worden geleverd in een katoenen zakje.

De rietjes kun je bestellen op de website van Strawies.com.

Mangolicious

Groene smoothie met mango, munt en andijvie
5 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 mango - vers
  • 4 perssinaasappels
  • 10 gr munt
  • 150 gr andijvie

Zo maak je het

  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Doe het vruchtvlees in de blender
  • Pers de sinaasappels en doe het sap in de blender
  • Voeg de andijvie en de muntblaadjes toe en mix tot een gladde smoothie
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Groene smoothie
Porties: 2
Door: Sven