Groene smooties helpen je om dagelijks minimaal 200 gram groente binnen te krijgen. In deze simpele groene smoothie gaat 120 gram spinazie. Je bent dan al een heel eind. Eet je ’s avonds ook nog een lekkere maaltijd met veel groente dan weet je zeker dat je voldoende hebt binnengekregen.

Spinazie is de meest gebruikte groente in een groene smoothie. En niet zonder reden. Je kunt het helemaal glad blenden, de smaak is niet overheersend en het allerbelangrijkste, spinazie staat bol van de vitamines en mineralen. Belangrijke stoffen die je lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren waardoor je je fit en gezond voelt.

Simpele groene smoothie

Deze groene smoothie houden we lekker simpel. Je hebt hem binnen vijf minuten voor je neus staan. Rietje erin en slurpen maar. We maken hem van spinazie, sinaasappels, gember en banaan. Ik houd er van om er lekker veel gember in te doen, daar wordt de smoothie pittig van. Vind je dat minder lekker, gebruik dan de helft. Dit groene smoothie recept is goed voor een heel groot glas of twee kleine glazen.

Voor het maken van een groene smoothie heb je wel een blender nodig. Wij zijn erg blij met onze Magimix. Deze heeft op alle smoothiedemo’s die we het afgelopen jaar gegeven hebben al duizenden smoothies gemaakt waarvan veel met bevroren ingrediënten die de motor zwaar belast hebben. Hij werkt nog steeds perfect en de smoothies zijn nog even lekker. Een Magimix blender is wat duurder maar dan weet je wel zeker dat je er lang plezier van hebt. Het is de aanschaf zeker waard. Als je de Maximix trouwens vergelijkt met een Vitamix dan is het een koopje. Die beginnen bij € 700,- Voor een Magimix betaal je € 199,95. Meer info over de blender die wij ook gebruiken vind je hier.

Simpele groene smoothie

5 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 1 porties

Dit heb je nodig

  • 120 gr spinazie - vers
  • 3 Sinaasappels
  • 1 Banaan
  • 10 gr gember - vers

Zo maak je het

  • Snijd met een keukenmes de schil weg van de sinaasappels (zorg voor sinaasappels zonder pitten) en stop ze in de blender
  • Voeg de spinazie toe
  • Schil de gember, pel de banaan voeg ook toe
  • Blenden maar!
Print dit recept
Recept: Sappen
Keuken: Nederlands
Porties: 1
Door: Sven