Een spinaziesalade met walnoten, appel en feta is zo’n eenvoudige maar heerlijke combinatie. Het is gewoon bijzonder dat dit recept nog niet op Voedzaam & Snel stond. Dus bij deze!

We maken de salade af met een heerlijke en even eenvoudige dressing van honing, mosterd en olijfolie. Een beetje zoet combineert mooi met de zoute kaas. De mosterd zorgt voor wat pit en de extra vergine olijfolie voor een mooie portie vetten.

Het is vandaag (terwijl ik dit schrijf) trouwens 5 december en vanavond vieren we voor het eerst sinterklaas met onze dochter. We vieren het bij onze zus thuis met een hele berg neefjes en nichtjes. Mijn ouders zorgen voor Grieks eten. Heel erg lekker, maar ik ben toch blij dat ik zojuist deze salade al even heb opgegeten tijdens het uitwerken van dit recept. Heb ik toch nog wat groente binnen.

In de salade doen we feta. Een Griekse kaas gemaakt van schapenmelk. Echte feta is best prijzig en je kunt prima een alternatieve saladekaas gebruiken. Hij heeft wat minder smaak, maar ook goed te doen en een stuk goedkoper. Wist je trouwens dat Jennifer en ik samen 5 jaar in een Grieks restaurant gewerkt hebben. Beide in de bediening. Je een avond lang helemaal rot rennen in een bomvol maar super gezellig restaurant. Ik ben daardoor altijd bewondering blijven houden voor mensen die in de horeca werken.

De walnoten-appel-feta-honing combinatie van deze salade is klassiek Grieks. Dus wat de salade betreft past deze prima bij mijn avondeten.

Spinaziesalade met walnoten appel en feta
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Dit heb je nodig
  • spinazie - 200 gram
  • appel - 1
  • feta - 100 gram
  • walnoten - 50 gram
  • rode ui - ½
  • olijfolie - 2 eetlepels
  • mosterd - 1 theelepel (grove milde mosterd)
  • honing - 2 theelepels
Zo maak je het
  1. Doe de spinazie in een ruime kom
  2. Snijd de appel en de feta in blokjes en voeg toe aan de salade
  3. Snijd de ui in dunne ringen en voeg ook toe
  4. Verdeel de walnoten over de salade
  5. Maak een dressing van de olijfolie, mosterd en honing en verdeel over de salade

 


Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen