Deze veganistische ontbijt smoothie staat met 5 minuten op tafel. Dit recept is eenvoudig om te maken en zorgt ervoor dat je snel de deur uit kunt. Deze smoothie is veganistisch omdat we de yoghurt vervangen door een plantaardige variant.

’s Ochtends een boterham eten is aan mij niet besteed. Ik krijg het niet weg, het smaakt me niet. Mijn ontbijt moet iets vloeibaars bevatten en dus kies ik meestal voor een plantaardige yoghurt met wat fruit en noten. Af en toe, als er weinig tijd is, stop ik diezelfde ingrediënten in de blender om er een ontbijt smoothie van te maken.

Veganistische ontbijtsmoothie

Waarom een veganistische ontbijtsmoothie?

Ik vind het lekker! En, ik doe mijn best om minder dierlijk te eten. Ik ben fan van een perfect gebakken biefstuk of een malse côte de boeuf dus vegetariër zal ik nooit worden, laat staan veganist. Maar toch merk ik dat ik in de afgelopen jaren steeds minder dierlijke producten ben gaan gebruiken. Ik voel me daar best wel goed bij. Als ik dan vlees koop, dan liever een goed stuk vlees in plaats van een kiloknaller. Per saldo ben je even duur uit, ook dat is mooi meegenomen.

Voor deze veganistiche ontbijt smoothie gebruik ik een yoghurt vervanger op basis van soya. Alpro Go. Ik vind deze plantaardige yoghurt altijd erg lekker voor door m’n ontbijt van gesneden fruit met noten dus ik dacht, ik gooi het eens in de blender, en wat blijkt; net zo lekker :-)

Veganistische ontbijt smoothie

Snel drinkontbijt
2 min
2 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 bananen - uit de vriezer is het lekkerste
  • 400 gr plantaardige yoghurt
  • 200 gr aardbeien
  • 50 gr walnoten - ongezouten, ongebrand
  • 25 gr havermout

Zo maak je het

  • Breek de banaan in stukken, snijd de kroontjes van de aardbeien
  • Stop alle ingrediënten in de blender en blend tot een gladde smoothie
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven