Een heerlijke salade met maar 4 ingrediënten. Deze spinaziesalade met quinoa, walnoten en appel is zo simpel om te maken dat je hem gewoon een keertje móet proberen. Want deze spinaziesalade is nog ontzettend lekker ook.

En dan vergeet ik nog te vertellen dat de spinaziesalade super gezond en compleet is. Boordevol belangrijke voedingsstoffen. Spinazie bijvoorbeeld bevat veel vitamine K ook wel fylochinon genoemd. Vitamine K is belangrijk voor het behouden en opbouwen van botweefsel. Daarnaast speelt het een belangrijke rol bij het stollen van bloed, als je een wondje hebt bijvoorbeeld.

Spinazie is een echte weerstandbooster. Dat komt met name door de grote verscheidenheid aan anti-oxidanten die spinazie bevat. Extra weerstand kunnen we in de herfst goed gebruiken, dus lekker veel spinazie en andere groente eten om je te wapenen tegen verkoudheid en de griep. Overigens kun je door gezond eten niet voorkomen dat je de griep krijgt. De griep wordt veroorzaakt door het influenza virus. Niet te verwarren met een neusverkoudheid en wat koorts. Een echte griep is niet mis, jaarlijks sterven er in Nederland gemiddeld 2.000 mensen aan de gevolgen van het influenza virus (griep). Je kunt proberen om niet geïnfecteerd te raken door je handen regelmatig te wassen en openbare, slecht geventileerde kleine ruimten waar veel mensen komen te mijden. Helemaal voorkomen is niet mogelijk, je kunt je lichaam wel wapenen tegen de gevolgen van griep. Zorg dat je conditie tiptop is en je weerstand hoog. Eet veel verse groente en zorg elke dag voor voldoende beweging. Mocht je dan een van de ongelukkigen zijn die toch geïnfecteerd raakt, dan is je lichaam sterk genoeg om de strijd met het virus aan te gaan. Een fit lichaam herstelt vele malen sneller. De impact die het virus op je lichaam heeft is dan minder groot. Alweer een hele goede reden om afwisselend en gezond te eten ;-)

Spinaziesalade met quinoa

Een super gezonde spinazie salade met quinoa, frisse appel en walnoten
5 min
10 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

 • 150 gr Spinazie
 • 100 gr Quinoa
 • 1 Appel
 • 50 gr Walnoten - ongezouten
 • 2 el Olijfolie - extra vergine
 • Peper - naar smaak
 • Zout - naar smaak

Zo maak je het

 • Bereid 100 gram quinoa zoals aangegeven op de verpakking
 • Doe de spinazie in een grote kom en voeg de olijfolie en het peper en zout toe, hussel door
 • Snijd de appel, met schil, in vieren en verwijder het klokhuis, snijd vervolgens in blokjes en voeg toe samen met de walnoten
 • Voeg de quinoa toe zodra deze klaar is. Nog even doorscheppen en over twee borden verdelen

Tip

Door de spinazie te marineren met een dressing, is ieder blaadje zachter en lekkerder van smaak.
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven