Frisse groene smoothie met komkommer en peterselie
Met dit warme weer heb ik vooral behoefte aan veel vocht, liefst gewoon water. Of producten waar veel vocht in zit, zoals komkommer en vers fruit. We kunnen dat natuurlijk ook combineren en er een groene smoothie van maken. Een frisse groene smoothie die de dorst lest. Dat is gelukt. Hij is voor twee personen en we gebruiken slechts één stuk fruit. Hij is hierdoor licht zoet en prefect dorstlessend.
Voor de verandering heb ik dit keer ook wat kruiden toegevoegd aan de groene smoothie. Verse peterselie is het geworden. Het leuke is dat verse kruiden qua voedingswaarde niet onderdoen voor bijvoorbeeld spinazie. Je gebruikt er alleen veel minder van en daardoor minder relevant. Maar toch, alle beetjes helpen. Bijzonder is wel dat peterselie veel meer ijzer bevat dan spinazie. Ruim 7 gram per 100 gram voor peterselie en spinazie (slechts) 2 gram per 100 gram. Van alle groente en kruiden bij elkaar bevat peterselie het meeste vitamine K. Op afstand gevolgd door boerenkool. Verder is peterselie rijk aan kalium en calcium en bevat het een mooie hoeveelheid vitamine C.
Frisse groene smoothie met komkommer en peterselie
Dit heb je nodig
- 10 gr Peterselie - vers
- 1 Banaan
- 1 Komkommer
- 6 Ijsblokjes
Zo maak je het
- Pel de banaan en doe samen met de andere ingrediënten in de blender
- Mix tot een gladde smoothie
- Serveer direct
Waarom niet Maria?
Waarom wordt er meestal 1banaan in een smoothie gedaan?
Verder lijkt mij deze wel smakelijk …
Maar toch …
We willen het gebruik van fruit in smoothies beperken. We gebruiken het daarom minimaal. En in dit recept is 1 banaan voldoende. Maar je kunt er altijd twee in doen als je dat lekkerder vindt.
Hallo, ook ik vraag me af waarom er vaak een banaan in een smoothie zou moeten.. :) Persoonlijk vind ik het niet lekker, een banaan maakt je smoothie zo plakkerig (weet even geen beter woord) maar de combi banaan/komkommer/peterselie begrijp ik niet!?
Ben recepten aan het zoeken en had nog wat platte peterselie en veel komkommer liggen, nog wat tomaten, een uitje maar ik zie zelden smoothies met die ingrediënten (om maar wat te noemen, dit ligt toevallig in mijn groentenmandje vandaag).
Is daar een reden voor? Ik bedoel maakt de banaan erdoor het gezonder of kan je die evt. net zo goed los opeten ipv in de smoothie?
Ik hou juist wel van een pittige smaak af en toe, maak veel smoothies met bevroren bramen, frambozen enz. dat scheelt een hoop geld vers is het bijna niet te betalen anders en doe er dan Griekse of Turkse yoghurt met een hoog vetgehalte bij en evt. wat sinaasappelsap om het te verdunnen.
Ben benieuwd hoe dat zit met de bananen haha ik hoop dat je ze ook gewoon weg mag laten als je niet zo’n liefhebber van gepureerde banaan bent!