Steel de show op elke party of verwen jezelf met deze heerlijke healthy snack van roze zalm. Gemaakt van Princes roze zalm en heerlijke kruiden. Deze lekkere zalm snack staat snel op tafel en is leuk om te maken. Geserveerd op een toastje van komkommer maakt het deze snack bovendien koolhydraatarm.

Vis eten is belangrijk omdat vis de essentiële visvetzuren EPA en DHA bevat, dit zijn omega 3 vetzuren die ons lichaam ook kan aanmaken uit alfa-linoleenzuur*. Dit doet het lichaam alleen niet erg efficiënt waardoor snel een tekort kan ontstaan. We moeten daarom minimaal twee maal per week vette vis eten om via onze voeding voldoende van deze belangrijke vetten binnen te krijgen.

* Alfa- linoleenzuur komt voor in lijnzaad, walnoten en in mindere mate in bladgroente.

Kiezen voor verantwoorde vis

Hoe leuk is het dan om goed voor je lichaam te zorgen door het eten van een heerlijke snack met zalm! We maken deze toastjes met Princes roze zalm uit blik voorzien van het MSC keurmerk. Vooral het MSC keurmerk vinden we belangrijk. Het geeft aan dat de vis duurzaam is gevangen en dat er rekening gehouden wordt met visstanden en bijvangst.

Princes roze zalm

Bij het openmaken moest ik wel even slikken… Er zitten nog graatjes in! Maar dat is eigenlijk helemaal niet erg. Je ‘vist’ ze er zo tussenuit of je eet ze gewoon op, ze zijn helemaal zacht geworden. De graatjes komen de smaak zelfs ten goede. Zie het als het toevoegen van een stuk merg aan de soep. De zalm is erg lekker van smaak en laat zich goed gebruiken voor allerlei gerechten. Aan de zalm is alleen een klein beetje zout toegevoegd en is verder vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen.

Wat ik wel grappig vind, is de term ‘wild gevangen’ die op het blik te vinden is. Daar krijg ik allerlei vreemde associaties bij. Zoals een visser die keihard staat te schreeuwen als hij zijn zalm uit de rivier vist. Of iemand die heel wild zijn hengel ophaalt omdat hij beet heeft. Afijn, er wordt natuurlijk mee bedoeld dat het om wilde vis gaat en niet om kweekvis. Wilde vis heeft een heel ander leven geleid dan kweekvis. Dat proef je en dat zie je. Mooi donker roze visvlees met een volle smaak. Perfect voor deze party snack.

Neem voor meer receptinspiratie een kijkje op de website van Princes.

Party snack met roze zalm maken

Het bereiden van de snacks is erg eenvoudig. Als je ze gaat serveren op een verjaardag, maak dan de zalmsalade van tevoren klaar en bewaar in een bakje in de koelkast. Snijd voor het serveren plakjes van de komkommer en schep er wat salade op. Zo zijn ze super vers als je ze serveert. Voor het fotograferen van dit recept heb ik maar een klein beetje van de salade gebruikt. De rest van de salade heb ik de volgende dag op een geroosterde volkorenboterham gegeten. Ook erg lekker!

Party snack met roze zalm

Snack met Princes Roze Zalm op een toastje van komkommer
10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 20 porties

Dit heb je nodig

 • 410 gr Princes roze zalm - blik
 • 100 gr zuivelspread - naturel
 • 25 gr honing
 • 1 el dille - gedroogd
 • 2 tl mosterd - mild, Frans
 • 50 gr augurk
 • 2 stengels bosui
 • peper - naar smaak

Zo maak je het

 • Laat de zalm uitlekken in een vergiet en verwijder de graatjes
 • Doe de zalm in een ruime kom
 • Snijd plakjes van de augurk en snipper de bosui
 • Doe de augurk, bosui, zuivelspread, honing, dille en mosterd bij de zalm en schep door elkaar
 • Breng op smaak met flink wat peper
 • Snijd plakjes van de komkommer en schep daarop wat van de zalmsalade
Print dit recept
Recept: Snack
Keuken: Hollands
Porties: 20
Door: Sven