Een groene smoothie met maar 3 ingrediënten … de foto van deze groene smoothie verklapt natuurlijk al direct welke 3 ingrediënten dat zijn. Spinazie, banaan en sinaasappel. Een lekker recept voor een groene smoothie die je super snel kunt serveren en opdrinken.

De foto doet vermoeden dat we alleen het sap van de sinaasappel gebruiken, maar eigenlijk gebruiken we hem inclusief het vruchtvlees. Ik vond het sap alleen mooier om te laten zien op de foto dan een geschilde sinaasappel en blokjes vruchtvlees :-)

Kun je een groene smoothie bewaren?

We krijgen regelmatig vragen over het bewaren van de groene smoothie. Of de groene smoothie ingevroren kan worden of in de koelkast geplaatst kan worden. Het beste is om hem zo snel mogelijk na het bereiden op te drinken. Door het blenden komen grote hoeveelheden zuurstof in aanraking met de vitamines en mineralen. Deze nuttige stofjes oxideren hierdoor erg snel waardoor ze hun nuttige functie verliezen. Houd de tijd tussen bereiden en drinken daarom zo kort mogelijk.

Wil je een groene smoothie lange tijd bewaren, vries hem dan in. Dit is minder goed dan direct opdrinken, maar je zet het oxidatieproces wel tijdelijk op pauze.

De lekkerste en meest simpele groene smoothie

Dit recept is zo lekker simpel, dat je hem makkelijk toevoegt aan je wekelijkse routine. En dat is mooi, want je krijgt een berg spinazie binnen, bovenop de groente die je bij je avondmaaltijd nuttigt. En meer groente, is altijd goed ;-)

Met die gedachte in ons achterhoofd hebben we Het Groene Smoothie Boek gemaakt. Dit boekje is lekker klein van formaat en een aanrader voor iedereen die wat variatie wil voor groene smoothies.

groene smoothie

Het lekkerste groene smoothie recept voor kinderen

Dit simpele groene smoothie recept met maar 3 ingrediënten staat bij ons minimaal één keer in de week op het programma. We noemen het voor onze dochter een monster smoothie en ze vindt het altijd een feestje. Ze mag zelf een rietje uitkiezen (en dat is steevast haar regenboog rietje van Strawies, een metalen rietje dat je kunt schoonmaken en hergebruiken).

De smaak van de smoothie is dankzij de banaan en sinaasappel lekker zoet en dus automatisch een succes bij kinderen. Noem het een monster smoothie, als ze bij jou nog moeten wennen aan de kleur.

Banaan uit de vriezer

Het is het lekkerst om een bevroren banaan te gebruiken in dit groene smoothie recept. Heb je ook regelmatig dat die laatste banaan op de fruitschaal net te rijp is om nog te eten? Pel de banaan en bewaar het vruchtvlees in een diepvrieszakje in de vriezer. Zo heb je altijd een rijpe banaan achter de hand en is je smoothie lekker koel. Het draaien van de smoothie in je blender kan je smoothie wat verwarmen, en een bevroren banaan zorgt er dan ook voor dat je geen ‘lauwe’ smoothie krijgt.

Groene smoothie

5 min
2 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 banaan - rijpe, liefst ingevroren
  • 5 perssinaasappels
  • 200 gr spinazie - biologisch

Zo maak je het

  • breek de ingevroren, geschilde banaan in drieën en stop in de blender
  • snijd de schil van de sinaasappels, snijd het vruchtvlees in grove stukken en doe in de blender
  • top af met zoveel mogelijk spinazie en blend tot een gladde smoothie
Print dit recept
Recept: lunch, Ontbijt
Trefwoord: Groene smoothie
Porties: 2 personen
Door: Sven