Infused water, een chique naam voor kraanwater met wat diepvriesfruit. Infused bekt wel beter. We houden het daar maar op. Wat mij betreft is infused water de hit van deze zomer. Het is zo simpel, lekker en nog gezond ook. Veel beter dan frisdrank en andere zoete rommel uit flessen en pakjes.

Door het toevoegen van vers fruit krijg je een licht zoete smaak. Voor wie gewoon water saai vindt of zin heeft in wat anders is dit de oplossing. Je kunt het fruit meerdere malen gebruiken en als je er klaar mee bent eet je het fruit gewoon op. Omdat er slechts een klein beetje fruitsmaak afgegeven wordt aan het water is het misschien even wennen. Vergeleken met frisdrank zit er vrijwel geen suiker in en dat proef je. Voor wie cola, fanta, ice tea of andere frisdrank gewend is, is het misschien een brug te ver. Drink je normaalgesproken, zoals wij, alleen maar water, dan is de licht zoete fruitsmaak een welkome afwisseling. Zeker met dit warme weer. Want dan is water de belangrijkste dorstlesser. Zorg dat je er voldoende van binnenkrijgt.

Minder eten met warm weer

Nog even over wat anders. Als het erg warm is dan heb ik minder behoefte aan eten. Ik sla mijn ontbijt soms over en start ’s middags met een fruitsalade. Ik sprak hierover met een bekende en die wees mij erop dat ik ‘echt geen maaltijd moest overslaan’. “Dat is ongezond”, vertelde hij. Ik snap dat er zo gedacht wordt. We leven immers in een keurig stramien waar drie maaltijden per dag op gezette tijden genuttigd worden. Zelfs als je de avond ervoor een gigantische vleesmaaltijd hebt weggewerkt bij de lokale vreetschuur, wordt er de volgende ochtend gewoon netjes ontbeten onder het motto: ‘want dat doen we toch altijd’. We zijn als mens ook gewoontedieren, opzoek naar ritme en zekerheid. Maar onze omgeving, het klimaat, en de behoeften van ons lichaam zijn niet altijd hetzelfde.

Als je lichaam geen behoefte heeft aan voedsel, waarom zou je dan eten? Ik ben van mening dat we veel te weinig naar de signalen van ons lichaam luisteren. De mindere behoefte om te eten wordt bij mij ruimschoots gecompenseerd door de enorme behoefte om veel water te drinken. Mijn lichaam heeft daar blijkbaar meer behoefte aan. En dat is ook logisch met warm weer.

Afijn, om een lang verhaal kort te maken. Als je minder behoefte hebt aan eten met warm weer. Eet dan ook minder. Geef toe aan deze signalen. Als je altijd gezond eet is het niet erg om een maaltijd over te slaan. Sterker nog, meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat ‘periodiek vasten’ alleen maar positieve reacties teweeg brengt in je lichaam.

Infused water | water met fruit

Maak zelf je infused water met diepvriesfruit
1 minuut
1 minuut
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 l Water - een volle kan
  • 50 gr fruit naar keuze - diepvries

Zo maak je het

  • Voeg het water samen met het fruit in een grote kan of fles
Print dit recept
Recept: Drinken
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven