Banaan en pindakaas zijn een geweldige match. Ella smult van deze combinatie op een boterham en ik drink hem graag als smoothie als ontbijt. Het grappige is, Jennifer vindt het niet te drinken. “Pindakaas doe je niet in een smoothie”, zegt ze terwijl ze het meest smerige gezicht trekt dat ik ooit heb gezien. Oké, dan niet. Je weet niet wat je mist. het is namelijk echt heel erg lekker! En al helemaal met de chocolade cacaobibs erdoor.

Ik houd ervan om af te wisselen met mijn ontbijt. De ene dag een ontbijtsmoothie, de andere dag yoghurt met vers fruit en noten. Regelmatig ga ik sporten voor het ontbijt en als ik dan thuis kom vind ik het lekker om een bord warme havermoutpap klaar te maken. Afwisseling is goed, zo zorg je voor de grootste variatie en krijg je het grootste arsenaal aan vitaminen en mineralen binnen.

Kauwen op je smoothie

Het klinkt een beetje vreemd, maar het is beter om je smoothie te kauwen of in ieder geval door je mond te laten gaan zodat het zich mengt met speeksel. De eerste fase van de spijsvertering begint namelijk hier. De enzymen uit je speeksel zorgen ervoor dat de voedingsstoffen beter verteerd worden. Je smoothie met een rietje in grote teugen naar binnen klokken is niet ongezond, je verlaagt alleen de biologische beschikbaarheid van de voedingsstoffen en dat is zonde. Daarbij kun je misschien wat meer last krijgen van flatulentie omdat de darmbacteriën nu een extra deel moeten verteren.

Ontbijtsmoothie met banaan en pindakaas

Vullende smoothie met havermout en banaan
5 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 1 porties

Dit heb je nodig

  • 150 ml sojamelk
  • 1 el pindakaas
  • 1 banaan
  • 1 el cacaobibs
  • 50 gr havermout

Zo maak je het

  • Pel de banaan en stop samen met de andere ingrediënten in de blender
  • Mix tot een gladde smoothie
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Keuken: Smoothie
Porties: 1
Door: Sven