Geef je water meer smaak met deze leuke en verrassend lekkere watermeloen ijsblokjes, of eigenlijk watermeloen ijsbolletjes, want ze zijn rond. Veel werk is het niet en omdat je ze in de vriezer legt kun je ze lang bewaren. Altijd handig voor als er een paar warme dagen aanbreken. 

Het enige wat ik overdag drink is water. Soms met een schijfje citroen of een blaadje munt erin. In de winter wat vaker een kruidenthee. Deze meloen ijsblokjes zijn een super leuke variatie voor in de zomer. Het maakt je water heerlijk verfrissend. Ik heb het nog niet geprobeerd maar ik denk dat het ook erg lekker is als je er nog een blaadje munt bij doet. Als de meloen ijsblokjes ontdooit zijn kun je ze opeten. Zo heb je nog een klein snackje tussendoor ook.

Omdat ik het er leuk uit vond zien wilde ik bolletjes maken van het vruchtvlees. Je hebt hier een soort van mini ijsschep voor nodig. Ik wist dat ze bestonden en ging er naar op zoek. Bij de Blokker, de Xenos en de V&D helaas geen mini ijsbolletjesschep voor meloen kunnen vinden. Het personeel in de winkels had werkelijk geen idee waar ik het over had. Zonder meloen schepje weer naar huis gegaan om mijn zoektocht online te vervolgen. Helaas leverde ook Google geen resultaten op. Uiteindelijk kwam ik er via een horeca groothandel achter dat de mini meloen ijsschepjes een bijzondere naam dragen: ik was op zoek naar een parisienneboor … (nooit van gehoord) Maar goed, ze zijn dus gewoon voor een klein bedrag via Bol.com te bestellen. De volgende dag lag hij op de mat. Wil je weten hoe een parisienneboor er uit ziet? Je kunt hem hier bekijken of bestellen. Heb je geen zin in bolletjes en een parisienneboor, dan kun je ook blokjes snijden van het vruchtvlees, hier heb je alleen een scherp keukenmes voor nodig.

Meloen ijsblokjes maken

Doe ongeveer 12 bolletjes of blokjes per diepvrieszakje in de vriezer, en zorg ervoor dat ze wat ruimte hebben in het zakje als ze ingevroren worden, anders krijg je een grote ijsklomp. Serveer ze per glas of in een kan zodat je ze kunt uitschenken.