De herfst is nog maar net begonnen en je ziet het al om je heen: ineens zijn meer mensen ziek of verkouden. Dan is deze verwarmende broccolisoep bomvol groente een perfecte maaltijd. Zorg goed voor jezelf en geniet van een heerlijke soep, dan kom je er snel weer bovenop. De gember in deze broccolisoep is verwarmend en geeft je een lekkere boost.

Waarom zijn meer mensen ziek in de herfst? Virussen gedijen goed bij een lagere temperatuur en lage luchtvochtigheid. Het virus verspreidt zich via de lucht en voorwerpen. Doordat we in de herfst vaker ramen dicht laten en dicht op elkaar zitten, hebben de virussen grotere kans om zich te verspreiden. Lekker luchten dus, ook als het straks echt kouder wordt. En ga lekker naar buiten! Een flinke boswandeling doet je altijd goed. En de kleuren zijn prachtig in de herfst.

De ingrediënten voor een verwarmende broccolisoep met gember en bosui

Of je het virusje te pakken hebt, of nergens last van hebt: deze brocollisoep is sowieso erg gezond en lekker. Er gaat ruim een kilo broccoli in deze soep! Maar ook een flink stuk gember, knoflook en kurkuma. Als topping gebruiken we bosui en voedzame, ongebrande amandelen. Bovendien gaat er kokosmelk en een avocado in om de soep te binden. Daardoor wordt ie lekker romig, maar het maakt hem ook nog voedzamer! En ben je op zoek naar een simpele broccolisoep? Dat is dit recept ook. Fijn he! Maar je bent natuurlijk niet anders van ons gewend :-)

Kurkuma, ook wel bekend als geelwortel

Kurkuma is een Indiaas kruid dat veel gebruikt wordt in de Oosterse keuken, samen met de kokosmelk en verse gember geeft het deze broccolisoep een Oosters tintje. Kurkuma bevat curcumine, wat ontstekingsremmende eigenschappen heeft en een gunstig effect heeft op de werking van je hersenen. Kurkuma, ofwel geelwortel, wordt gewonnen uit de plant kurkuma longa. Het heeft een iets bittere kerriesmaak. En een prachtig okergele kleur!

Verwarmende broccolisoep met gember en bosui
Door: 
Recept: Soep
Keuken: Oosters
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2-4
 
Met deze heerlijk verwarmende broccolisoep geef je je lichaam een boost
Dit heb je nodig
  • broccoli - 2 stronken (1,2 kilo)
  • knoflook - 2 tenen
  • verse gember - 40 gram
  • olijfolie - 1 eetlepel
  • bouillon - 600 ml
  • kokosmelk - 400 ml
  • avocado - 1
  • kurkuma - 1 theelepel
  • bosui - 2
  • ongebrande amandelen - 60 gram
Zo maak je het
  1. Snijd de broccoli in roosjes en spoel ze af (verwijder alleen het onderste gedeelte van de stam, de steeltjes gaan mee in de soep)
  2. Haal de knoflook door een knoflookpers, schil de gember en snijd fijn
  3. Snijd de avocado rondom de pit doormidden, draai de helften van elkaar af, wip de pit eruit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de helften. Snijd het vruchtvlees in blokjes
  4. Fruit de gember en knoflook kort in olijfolie, voeg vervolgens de bouillon, kokosmelk, kurkuma en broccoli toe en breng aan de kook (de broccoli staat niet helemaal onder water, maar dat is niet erg)
  5. Zodra de soep kookt, leg je de deksel op de pan en laat je de soep 10 minuten zachtjes koken
  6. Snijd ondertussen het loof van de bosui en snijd dit in ringen, houd apart
  7. Snijd de steeltjes ook in ringen
  8. Hak de ongebrande amandelen grof
  9. Pureer de soep met een staafmixer, voeg de avocado toe en pureer door de soep
  10. Zet de pan op het vuur en verwarm de ringen van de bosui steeltjes even mee
  11. Serveer de soep met de overige bosui en de gehakte noten

 

 

 

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen