Toastjes van komkommer zijn een stuk verantwoorder en minstens zo lekker als toastjes van toast. Heerlijk voor tijdens de feestdagen of gewoon als verantwoord tussendoortje. Deze gezonde snacks zijn ook nog eens makkelijk om te maken en staan snel op tafel.

Komkommer als toastjes

Komkommer is de ideale groente om te beleggen met alles wat je lekker vindt. Door de neutrale smaak combineert het overal bij. Komkommer bestaat voor 95% uit water. De overige 5% bevat vezels, een redelijke hoeveelheid kalium en nog wat vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Het leuke van komkommer is; dat de hoeveelheid calorieën die nodig zijn om de komkommer te verwerken, meer zijn dan dat de komkommer aan calorieën bevat. Het is dus onmogelijk om van komkommer dik te worden. Helaas gaat dat voor onze komkommertoastjes niet op. We beleggen ze met veel lekkers dat meer calorieën bevat. Maar wel calorieën gecombineerd met veel belangrijke voedingstoffen. Dat maakt het dan weer goed :-) Komkommer laat zich door zijn handige vorm eenvoudig tot toastjes snijden.

We beginnen met mijn grootste favoriet:

Komkommertoastjes belegd met brie en zalm

Met slechts twee ingrediënten (en het plakje komkommer) het makkelijkste toastje om te maken. De combinatie werkt perfect! De romige brie, zoutige zalm en knapperige komkommer combineren tot een ongekende smaaksensatie in de mond. Beetje overdreven … maar je snapt m’n punt, het is gewoon heel erg lekker. Een absolute aanrader dus, zeker een keer proberen.

Wil je deze toastjes maken? Hier vind je ons recept.

Toastjes van komkommer met tonijn, ui en kappertjes

Een klassieke combinatie die niet mag ontbreken. Tonijn en komkommer met ui. We voegen er voor een fris randje wat kappertjes aan toe. We gebruiken voor dit recept tonijn met het MSC keurmerk. De tonijnsoort is skipjack en niet de met uitsterven bedreigde maar populaire blauwvintonijn. Skipjack is net zo lekker, zeker als je hem gebruikt voor een toastje van komkommer.

Wil je deze toastjes maken? Hier vind je ons recept.

Komkommer hapjes met blauwe kaas en peer

Ook deze combinatie kun je een klassieker noemen. Milde blauwe schimmelkaas met rijpe zoete peer. Zoet fruit doet het altijd goed bij schimmelkaas vind ik. En als combinatie op een toastje van komkommer helemaal. Je hebt op deze manier geen plank nodig met mesjes en blokken kaas. Je maakt er hapklare snacks van voor de liefhebber van schimmelkaas. Voor dit recept hebben wij gorgonzola gebruikt. Maar eigenlijk vind ik hem nog lekkerder met een pittige Blue Stilton.

Wil je deze toastjes maken? Hier vind je ons recept.

Haringtoastjes van komkommer

Wederom vis voor dit laatste recept. Vis en komkommer doen het gewoon erg goed denk ik. Dit keer gebruiken we haring met een gesnipperd uitje en in stukjes gesneden augurk. Wist je dat ze in de omgeving van Rotterdam haring standaard met uitjes eten? De haring aan de staart vastpakken en zo naar binnen happen. In omgeving Amsterdam is het juist omgekeerd. Daar wordt de haring in stukjes gesneden en geserveerd met zuur. Wij hebben er een combinatie van gemaakt en ik moet zeggen, die bevalt mij erg goed.

Wil je deze toastjes maken? Klik hier voor het recept.