Soms heb ik ineens zin in een schotel uit de oven, met een laagje kaas eroverheen. Dit recept voor kip uit de oven is er zo eentje, het is lekker en makkelijk. De kip en groenten bak je van te voren en gaan daarna, met verse salie en een paar plakken goede mozzarella, de oven in. Dit hoofdgerecht bevat een mooie portie groenten: een hele courgette, een gele en een rode paprika en een ui. Je hebt geen pasta, rijst of aardappelen nodig. Daardoor is dit ook een koolhydraatbeperkt recept. 

Dit kip uit de oven recept heeft geen uitgebreide toelichting nodig, of informatie. Het is een simpel recept, perfect voor een doordeweekse dag, maar ook prima in het weekend. Gezond eten is niet moeilijk! Maak het, proef het en geniet. We kunnen wel wat van deze voedzame en toch relatief lichte maaltijden gebruiken met de feestdagen in het vooruitzicht. Want hé, daar mag je ook gewoon van gaan genieten. Daarna gaan we weer supergezond doen, als iedereen weer bruist van de motivatie en inspiratie ;-)

Kip uit de oven met courgette en salie
Door: 
Recept: Ovenschotel
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2-3
 
Kip uit de oven met courgette en verse salie, simpel, voedzaam én lekker!
Dit heb je nodig
  • Courgette - 1
  • Rode paprika -1
  • Gele paprika - 1
  • Ui -1
  • Kipfilet - 300 gram
  • Roomboter - klontje
  • Knoflook - 1 teentje
  • Salie - 2 takjes
  • Tomatenblokjes - 1 blikje (400 gram)
  • Peper en zout - naar smaak
  • Mozzarella - 180 gram
  • Pijnboompitjes - 15 gram (kan ook zonder)
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de courgette in blokjes. Verwijder de zaadlijsten en het steeltje van de paprika's en snijd het vruchtvlees in blokjes
  3. Snijd de ui in halve ringen
  4. Snijd of knip de kipfilet in blokjes
  5. Smelt de roomboter in de pan, fruit de ui en bak vervolgens de kipfilet een paar minuten
  6. Voeg de groenten toe en bak 5 minuten op hoog vuur
  7. Snijd ondertussen de salie in stukjes, pel de knoflook en haal door een knoflookpers
  8. Voeg de knoflook, salie en tomatenblokjes toe en bak 5 minuten op laag vuur, voeg peper en zout naar smaak toe
  9. Snijd ondertussen de mozzarella in plakken
  10. Schep het mengsel in een ovenschaal, leg de plakken mozzarella erop en strooi de pijnboompitjes eroverheen
  11. Plaats de ovenschaal 15 minuten in de oven, zet de laatste minuten de grillstand van de oven aan voor een lichtbruin kleurtje

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen