Pindarotsjes zelf maken, makkelijker kan het niet worden. Deze gezonde snack heeft wat meer tijd nodig maar aan handelingen zeer weinig. Pindarotsjes maken is leuk, simpel en natuurlijk super lekker (mits je van pure chocolade houdt).

Dat is ook de reden waarom dit een gezonde snack is. Chocola of beter gezegd de cacao waar chocolade van gemaakt wordt, is heel erg gezond. Het bevat erg veel antioxidanten, deze helpen je lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Hoe meer cacao de chocolade bevat hoe gezonder het is. Aan melk chocolade wordt veel suiker toegevoegd Pindarotsjes zelf maken van pure chocolade - gezonde snack -02en minder cacao. De pure chocolade die wij voor deze gezonde snack gebruiken bestaat voor 85% uit cacao. Per 100 gram bevat het maar 19 gram koolhydraten en suikers. Dat is natuurlijk veel vergeleken met een portie groente, maar  weinig als je het vergelijkt met melkchocolade en andere chocoladekoeken. Daar zit per 100 gram vaak meer dan 55 gram suiker in en veel minder cacao. De voordelen van het eten van zeer pure chocolade zijn groter dan de nadelen, daarom vinden wij dat het een gezonde snack is. Naast de chocolade gebruiken we pinda’s. Deze vruchten vormen een rijke bron aan vitamines, mineralen, vetten en eiwitten. Gecombineerd met de chocolade natuurlijk heel erg lekker en ook nog eens erg gezond.

Met dit recept kan je ongeveer 15 á 20 pindarotsjes maken. De pindarotsjes zijn prima lang te bewaren, je kan er dus iedere dag ruim twee weken lang van genieten. ’s Avonds bij de thee bijvoorbeeld, wel thee zonder suiker ;-) , of neem er eentje mee in je lunchtrommel voor naar je werk. Maak je ze voor een verjaardag dan zal je er zelf niet lang van kunnen genieten, ze zijn zo super lekker dat ze zo verdwenen zijn. Snackse!

Owja, De pure chocolade kan je gewoon in de supermarkt kopen. Wij vinden die van het merk Lindt het lekkerst, maar ook Cote Dôr heeft pure chocolade van meer dan 85% cacao.

Pindarotsjes zelf maken van pure chocolade - Gezonde snack

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 15 porties

Dit heb je nodig

  • 200 gr Pure chocolade - 85%
  • 200 gr Pinda's - ongezouten

Zo maak je het

  • Breek de chocolade in stukjes en leg ze in een pannetje
  • Laat de chocolade stukjes op laag vuur zachtjes smelten
  • Draai het vuur uit zodra alles gesmolten is en voeg de pinda's er aan toe
  • Hussel alles goed door elkaar en plaatst de pan in de koelkast voor een half uurtje
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier met twee lepels kleine rotsjes van het mengsel op
  • Laat twee uur uitharden, je gezonde snack is nu klaar. Bewaar de pindarotsjes in een trommeltje in de koelkast
Print dit recept
Recept: Snack
Keuken: Hollands
Porties: 15
Door: Sven