Geitenkaas! We houden ervan. Dat is ook wel te zien aan de vele recepten die we er mee gemaakt hebben. Toen Maaslander ons vroeg om een recept te bedenken met hun nieuwe geitenkaas plakken hoefden we niet lang na te denken. Het resultaat is een heerlijke clubsandwich met geitenkaas.

Hoe smaakt Maaslander geitenkaas

Voordat we het recept gingen maken hebben we een plakje geitenkaas geprobeerd. Op de verpakking staat ‘zacht en romig’. En dat klopt helemaal. De kaas is super romig en zacht met een milde geitenkaassmaak en daardoor erg toegankelijk. Je kunt de kaas gebruiken in veel verschillende gerechten. De geitenkaas is jong belegen, dit betekent dat de geitenkaas acht tot tien weken rijpingstijd heeft gehad. Maaslander geitenkaas bestaat voor 100% uit geitenmelk. Verder voegen ze zoals gebruikelijk zuursel, stremsel en wat zout toe. De kaas is vrij van kleurstoffen en conserveermiddelen. In de hersluitbare verpakking zitten vijf plakjes die samen 140 gram wegen. Je vindt Maaslander geitenkaas in het koelschap van de supermarkt.

Maaslander geitenkaas

Clubsandwich met geitenkaas

Dit lekkere, simpele en gezonde recept zit bomvol goede voedingsstoffen. Een gekookt eitje en de geitenkaas voor een mooie portie eiwitten en dierlijke vetten. Een hele berg vitamine C door de rode paprika en de komkommer. Avocado voor de plantaardige vetten en zijn grote hoeveelheid B-vitamines. Het volkoren meergranen brood voor zijn vezels. En natuurlijk de spinazie. Je verwacht dit niet op een sandwich maar het is heerlijk. Daarnaast is spinazie een geweldige bron van veel belangrijke voedingsstoffen en vezels. Kortom: een sandwich die je lichaam goed doet.

Maaslander geitenkaas voor maar € 1,- euro

Tot en met 30 juli 2015 kun je de nieuwe geitenkaas van Maaslander proberen voor maar € 1,- euro! Check hun Facebookpagina voor meer info.

– Voor dit artikel krijgen we een vergoeding. Lees onze disclaimer – 

Clubsandwich met geitenkaas

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Eieren
  • 4 Volkoren meergranenbrood
  • 1 Rode paprika
  • 1/4 Komkommer
  • 1 Avocado
  • 2 handjes spinazie - vers
  • 4 plakjes geitenkaas - Maaslander

Zo maak je het

  • Kook de eieren en rooster het brood
  • Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de komkommer in plakjes
  • Snijd de avocado rondom de pit in tweeën, wip de pit eruit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes
  • Beleg twee boterhammen met spinazie
  • Leg daar twee plakjes Maaslander geitenkaas op
  • Vervolgens de paprika, komkommer, avocado en tot slot het gekookte eitje in plakjes
  • Leg de andere twee boterhammen er bovenop en snijd de sandwich in tweeën
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Betaald artikel