Een heerlijke en vullende maaltijdsalade met slechts 3 ingrediĆ«nten! Zoete aardappel, sla en tuinbonen. En wat olijfolie, peper en zout, maar die tellen niet mee als volwaardigĀ ingrediĆ«nt. DezeĀ maaltijdsalade staat binnen 25 minuten op tafel en vult goed.

Wij zijn dol op maaltijdsalades, we eten zeĀ minimaal vijf keer per week. Meestal als lunch en soms als avondeten. Deze maaltijdsalade zit stampvol vitamines en mineralen. En door de olijfolie bevat hij ook nog wat goede vetten. De zoete aardappel in dit recept bevat daarnaast een mooie hoeveelheid complexe koolhydraten die je voor langere periode van energie voorzien. Mocht je een koolhydraatarm dieet volgen dan is deze salade minder geschikt.

Wist je trouwens dat de zoete aardappel zijn zoete smaak krijgtĀ door de suiker: raffinose. Deze suiker beschermt de cellen van de zoete aardappel tegenĀ kou en droogte. RaffinoseĀ wordt in ons lichaam niet afgebroken in de maag en dunne darm door het enzym amylase zoals bij andere suikers en koolhydraten, maar wordt pas in de dikke darm door bacteriĆ«n afgebroken. Het positieve gevolg hiervan is dat de suikers uit de zoete aardappel onze bloedsuikerspiegel niet snel laten stijgen maar licht verhogen voor een langere periode. Het nadeel van de afbraak in de dikke darm door bacteriĆ«n is dat dit gassen veroorzaakt die hun weg naar buiten zullen gaanĀ vinden … ;-)

Maaltijdsalade met zoete aardappel en tuinbonen

25 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Zoete aardappel
  • 100 gr Bladsla melange
  • 130 gr Tuinbonen - klein potje
  • 2 el Olijfolie
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes van maximaal 1,5 cm
  • Leg de blokjes op een bakplaat, voeg een lepel olijfolie toe en hussel door elkaar
  • Bak de aardappeltjes 20 minuten in de oven totdat ze zacht en gaar zijn
  • Meng ondertussen in een schaal de sla met de tuinbonen
  • Als de zoete aardappel klaar is schep je deze bij de salade
  • Voeg een eetlepel olijfolie toe en breng op smaak met een beetje zout en lekker veel peper
  • Even omscheppen en opdienen
Print dit recept
Recept: Avondmaaltijd, Salade
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven