We hebben weer een vegetarisch barbecue recept voor jullie: aubergine van de bbq met Parmezaanse kaas. Uiteraard zijn deze gegrilde aubergines ook heerlijk voor vleeseters. Dit recept is super simpel en makkelijk om te maken. Het enige dat je nodig hebt is een beetje geduld: laat de aubergines voor ongeveer 20Ā minuten grillen, zodat ze lekker zacht en sappig zijn.Ā Het vruchtvlees smaakt door de kruiden en de Parmezaanse kaas heerlijk en de rooksmaak van de barbecue maakt het af. Wie steekt de barbecue vast aan?

Variatie bij een bbq is niet alleen heel lekker, het maakt je avondje ook voedzamer. Of er nu veel wordt geproost met koude biertjes of rosƩ, je krijgt ondertussen wel je groenten binnen :-) En vergeet niet om een lekkere salade toe te voegen aan je barbie!

De aubergine is een groente die zicht goed leent voor het grillen. Je moet er alleen voor zorgen dat ie niet in de vlammen ligt. Veel barbecues hebben een tweede rooster die wat hoger boven het vuur staat, ideaal om je aubergines te laten grillen. Maar een zijkantje waar de bbq wat minder heet is, is natuurlijk ook prima. Druk zachtjes in het vruchtvlees om te kijken of hij zacht genoeg is. En daarna is het alleen nog maar: smullen! Met dit recept heb je twee aubergine helften, goed voor 2 – 4 personen. Onze tip: maak ook deze heerlijke gegrilde maĆÆskolven.

Aubergine van de BBQ

25 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Aubergine
  • 1 teen Knoflook
  • 1 takje Rozemarijn
  • 15 gr Parmezaanse kaas
  • 2 el Olijfolie
  • Peper
  • Zeezout

Zo maak je het

  • Pers de knoflook uit en snijd de blaadjes van de rozemarijn heel fijn
  • Meng dit in een schaaltje met de olijfolie en een beetje peper en zeezout
  • Rasp de Parmezaanse kaas en doe dit in een schaaltje
  • Was de aubergine en snijd hem in de lengte doormidden
  • Leg de auberginehelften met de gesneden kant naar beneden op de bbq voor ongeveer vijf minuten, totdat je bruine streepjes ziet
  • Draai de auberginehelften om, bestrijk ze voorzichtig met het olijfoliemengsel en strooi vervolgens de Parmezaanse kaas er overheen
  • Gril de auberginehelften in ongeveer 15 minuten gaar, ze moeten lekker zacht zijn
Print dit recept
Recept: bbq, Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer