Een heerlijk, gezond en super snel ontbijt. Wat wil je nog meer op een doordeweekse ochtend. Deze Greek style yoghurt met haver en aardbeien staat binnen 5 minuten op tafel. Het opeten van dit ontbijt duurt wel ietsje langer natuurlijk ;-)

Voor dit lekkere en gezonde ontbijt gebruiken we havervlokken. Geen havermout. Havervlokken zijn te verkrijgen bij sommige supermarkten. De reformwinkels hebben het altijd op de plank liggen. Haver bevat geen gluten. Tenzij het verwerkt is in een fabriek waar ook glutenhoudende granen verwerkt worden. Heb je last van een glutenintolerantie let dan goed op de achterkant van de verpakking. Hier wordt duidelijk aangegeven of het product gluten kan bevatten.

Griekse yoghurt is vetter en dikker van structuur dan de Nederlandse yoghurt en vaak wat minder zuur. Het vet uit de yoghurt en de grote hoeveelheid eiwitten zorgen er in dit ontbijt voor dat je er flink tegenaan kunt. De verzadiging van vet en eiwitten is erg groot. Je zal dus na het eten van dit ontbijt niet snel weer honger krijgen.

De aardbeien voegen een goede portie vitamines en mineralen toe (de yoghurt en de haver natuurlijk ook). En ze zorgen voor de heerlijke smaak. Aardbeien zijn in het bijzonder een rijke bron van vitamine B11, ook wel foliumzuur genoemd. Foliumzuur speelt een belangrijke rol bij de opbouw, groei en het herstel van ons lichaam. Met name zwangere vrouwen kunnen een tekort ontwikkelen. Het eten van aardbeien is voor hen een goede aanvulling.

Greek style yoghurt met haver en aardbeien

5 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Griekse yoghurt - 500 gram
  • 250 gr Aardbeien - 250 gram
  • 6 el Havervlokken - geen havermout

Zo maak je het

  • Was de aardbeien en snijd de kroontjes weg
  • Snijd de aardbeien in kleine stukjes
  • Schep wat Griekse yoghurt in leuke glazen
  • Schep er wat aardbeien bovenop gevolgd door wat havervlokken
  • Herhaal dit totdat je de twee glazen gevuld hebt
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven