Een dampend bordje havermoutpap met appel, kaneel en rozijnen of overnight oats met peer en walnoten. We vinden het heerlijk als ontbijt! Maar je moet wel van te voren bedenken dat je er zin in hebt. Pannetje op het vuur of de avond van te voren de havervlokken in melk zetten. En regelmatig bedenk ik ‘s ochtends pas dat ik zin heb in een schaaltje overnight oats! Daarom hier de oplossing: een mango haver ontbijt met yoghurt. Je hoeft niks voor te bereiden en je hebt het zo gemaakt. En het is echt smullen! Heelijk :-)

Men neme twee leuke glazen, een goed rijpe mango, een pak yoghurt, havervlokken, geraspte kokos en kaneel. Snijd de mango in blokjes, schep de kokos en kaneel door de havervlokken en vul de glazen met laagjes mango, haver-kaneel-kokos-vlokken en yoghurt. Voîla, daar is je mango haver ontbijt. Wij hebben er echt van zitten smullen, zo lekker!

Het is bovendien een heerlijk recept waar je geen suiker aan hoeft toe te voegen. In tegenstelling tot veel soorten cruesli’s, muesli’s en granola recepten. En dan bedoel ik dus ook geen honing, appelstroop of bloesemsuiker. Waarom suiker toevoegen als die in de basisproducten ook al aanwezig zijn? Neem de mango: heerlijk zoet van zichzelf, boordevol vitamines, mineralen, anti-oxidanten én koolhydraten (15 gram per 100 gram). Ofwel fruitsuikers. De havervlokken bevatten complexe koolhydraten, ook suiker dus. Waarom zou je dan nog suiker willen toevoegen? Nog niet overtuigt, maak dan beslist dit mango haver ontbijt. Het is snel, voedzaam en super lekker!

Toch van te voren bedacht dat je er zin in hebt? Bekijk het recept Overnight oats met peer en walnoten of deze lekkere havermoutpap met appel kaneel en rozijnen.

Mango haver ontbijt met yoghurt

5 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Mango
  • 100 gr Havervlokken
  • 3 el Geraspte kokos
  • 1 tl Kaneel
  • 150 ml Halfvolle yoghurt - afhankelijk van de grootte van je glazen

Zo maak je het

  • Schil de mango, snijd met een mes een raster op de ene helft en snijd tot aan de pit zodat je blokjes mango krijgt
  • Herhaal dit op de andere helft
  • Leg een 1/3 van de mango onderin 2 glazen
  • Giet er wat yoghurt overheen
  • Meng de havervlokken met de geraspte kokos en kaneel en leg de helft hiervan bovenop de yoghurt
  • Nu weer 1/3 mango, wat yoghurt, de rest van de havervlokken en tot slot de rest van de mango
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven
test