Hummus wordt traditioneel gemaakt van kikkererwten. Heel erg lekker en veel gezonder dan voorverpakte smeersels en pasta’s. Maar het kan ook anders. Wij voegen aan de zelf gemaakte hummus nog rode biet toe. Geeft het een feestelijk kleurtje en een zoetere smaak.

Hummus zelf maken

Hummus zelf maken is super simpel. Je hebt er wel een keukenmachine voor nodig, maar met vijf minuten is het klaar. Simpel wat ingrediënten bij elkaar stoppen, even mixen en smeren maar. Makkelijker kan niet. Hummus is het ideale smeerseltje voor op de verantwoorde snacktafel. Leuk voor op een verjaardag of ander feestje (heerlijk bij de BBQ ook trouwens). Deze hummus met biet kan je van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Extra makkelijk dus.

Hummus is gezond

Hummus wordt gemaakt van kikkererwten die rijk zijn aan vezels. Daarnaast bevatten ze onverzadigde vetten, polyfenolen en antioxidanten. En natuurlijk een mooi rijtje vitamines en mineralen. De rode biet, verse knoflook, sesampasta en kruiden voegen samen nog meer goede stofjes toe. Samen maken ze deze hummus tot een echte gezonde smeersel.
Een schep hummus is ook erg lekker door een salade.

Foodfotografie

Ik krijg de laatste tijd steeds vaker vragen over hoe ik mijn foto’s maak en na-bewerk. Daarom hieronder een voor- en na beeld van de hummus met biet. Voor het nabewerken heb ik Adobe Lightroom gebruikt en slechts kleine aanpassingen gemaakt: extra contrast, vignetering en scherpte. Links is voor, rechts is na.

Hummus met biet

Hummus met biet

Gezonde pasta van kikkererwten en rode biet
Bereiding: 10 minuten
Totaal: 10 minuten
Dit recept is voor: 10 porties

Dit heb je nodig

  • 250 gr Kikkererwten
  • 1 Rode biet - voorgekookt
  • 1 tl Komijn
  • 1 el Tahin
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 Citroen
  • 1 handje Peterselie - vers
  • 1/2 tl Peper
  • 1/2 tl Zout

Zo maak je het

  • Pel de tenen knoflook, spoel de kikkererwten af, snijd de citroen doormidden en knijp het sap er uit boven een schaaltje, vis de pitjes eruit
  • Doe alles behalve de peterselie in de keukenmachine en draai tot een glad smeersel
  • Garneer met de verse peterselie
Recept: Smeersels
Keuken: Hollands
Porties: 10
Door: Sven

 


Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen