Een paar jaar geleden had niemand nog van hummus gehoord, nu is het niet meer weg te denken. Deze heerlijke spread op basis van kikkererwten kent vele toepassingen. Recentelijk kwam ik er achter dat hummus ook heel goed te combineren is met vers fruit.

Lunchen doen we graag met een salade. Ook Ella kan er in het weekend goed van smullen. Maar er gaat bij een kind toch wat meer tijd zitten in het eten ervan. En die tijd is er doordeweeks niet altijd. Een lekkere volkorenboterham gaat er ook goed in en is een stuk makkelijker. Maar wat doe je er dan op?

Hummus met vers fruit bijvoorbeeld. Ik ga verschillende combinaties proberen. Deze is in ieder geval geslaagd.

Hummus met mango en gember

Heerlijke spread voor op brood of dip
5 min
5 min
10 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 8 porties

Dit heb je nodig

  • 200 gr kikkererwtengaar
  • 1 el tahinsesampasta
  • 2 el olijfolieextra vergine
  • 1 mangogoed rijp
  • 1 cm gembervers
  • snufje zout
  • 1 teen knoflook

Zo maak je het

  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit
  • Schrap de schil van de gember
  • Pel de teen knoflook
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai tot een gladde spread
Print dit recept
Recept: Bijgerecht, lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Gember, Kikkererwten, Mango
Porties: 8
Door: Sven

Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier