Waar ik in de vorige update nog schreef dat ik zo’n mega verbouwing nog een keer zou doen. Denk ik dat ik nu misschien antwoord met; nooit van mijn leven meer.

Ik begin even met klagen, goed? Dat lucht op. Oké, De stukadoor heeft minder goed werk geleverd dan ik had gehoopt. Bobbels, putjes, hoeken die niet netjes zijn. Het zou sausklaar opgeleverd worden maar het was ‘schuurjekapottotdathetgladisendannogziejebobbels’ klaar. En daar baal ik van. Ik heb m’n stinkende best gedaan om alles netjes en mooi te maken en dan het laatste afwerklaagje, dat wat je ziet, is niet zoals ik had gewild. Natuurlijk kijk ik er nu met een vergrootglas op omdat ik er middenin zit. Het zal dalijk vast minder opvallen. Maar toch … De stukadoor heeft trouwens zelf ook gezegd dat het niet zo goed gelukt is en heeft aangeboden het te komen herstellen. We twijfelen er alleen over om dat te doen omdat je dan weer een paar stappen terug doet. Als er dalijk wat voor de ramen hangt valt het hopelijk echt minder op.

Plafond schilderen was een helse klus. Gelukkig heb ik veel hulp gehad.

We zijn er achtergekomen dat het kozijn bij de voordeur, en de voordeur zelf, helemaal rot is. Dit moet vervangen worden (ff tussendoor).

En dan de lengte van dit project. Het had nu echt al klaar moeten zijn. 5 maanden geleden al. Maar we moeten het nog steeds met een betonvloer doen. Kerst was dit jaar trouwens wel erg praktisch. We hebben er thuis niets aan gedaan. Hoefden we ook niets op te ruimen. Lekker makkelijk.

Genoeg geklaagd, bedankt voor het aanhoren. Zo’n verbouwing gaat ook niet zonder horten en stoten natuurlijk, dat wist ik van tevoren. Maar als ik geweten had dat het twee keer zo lang ging duren dan gepland… (en de planning was al erg ruim). Dan weet ik niet of ik het nog een keer zou doen. Tenminste, of ik zoveel zelf zou doen.

Ella vindt alles prima en dartelt rond in huis als ik bezig ben.

Maargoed, al met al gaat het de goede kant op en het einde is echt in zicht. Alles is geschilderd: houtwerk en muren. Het toilet wordt einde van deze maand voorzien van tegelwerk. Ik hoef zelf alleen nog maar de binnendeuren in te hangen en te schilderen, het plateau naast de houtkachel af te maken met mooi hout en de vensterbanken (met hetzelfde hout). Dan kan de keuken en de vloer er in!!! Over een vloer gesproken. Wat zijn wij daar enorm over aan het twijfelen.

De nieuwe hal. Eerst was dit een stuk woonkamer. Nu lekker ruim, en direct vanuit de hal de trap naar boven te bereiken.

PVC of toch hout?

Wat fijn trouwens om over dit soort keuzes na te denken. Het betekent dat we aan het einde van de verbouwing zijn. Maar die vloer. Het moet een visgraat worden. Vinden we mooi. Maar dan komt het. Laat je die leggen van PVC of van echt hout…

Voor mij staat buiten kijf dat ik hout het mooiste vind. Het gevoel aan je voeten van een warme (er ligt vloerverwarming onder) houten vloer vind ik geweldig. Hout op de vloer heeft iets puurs ofzo. Een schitterend en natuurlijk materiaal dat leeft en steeds mooier wordt. Maar dan het grote nadeel: het onderhoud. Een houten vloer moet minstens twee keer per jaar in de olie gezet worden en tussendoor, op de plekken waar je veel loopt, misschien nog vaker. Daarbij is een houten vloer toch wel kwetsbaar voor bepaalde producten. Rode wijn bijvoorbeeld. Als je thuis een feestje geeft heb ik niet zo’n zin om de hele tijd te moeten opletten of er ergens misschien een glas omgestoten wordt.

En daar komt PVC om de hoek kijken. Praktischer wordt het niet. Zeker met kinderen. Je kunt er alles overheen smijten, het maakt niet uit. Natte doek er over en klaar. Qua looks komt PVC tegenwoordig wel erg in de buurt van echt hout. Het is bijna niet te onderscheiden.

Maar dan mijn grootste afknapper. Het is een stuk plastic. Plastic troep in dunne laagjes met een printje van hout. Het is zo’n beetje het meest onnatuurlijke materiaal wat je als vloerbedekking kunt gebruiken. En dat staat mij enorm tegen. Kleine kinderen die over de grond liggen te dweilen op een stuk plastic. Het geeft me een niet huiselijk gevoel ofzo. Afijn, we zijn er nog niet helemaal uit. Voor beide vinden we wat te zeggen.

Zijn er lezers die ook getwijfeld hebben tussen een houten vloer of PVC? Laat ons weten waarom je voor hout of PVC gekozen hebt!

Keuken gekocht!

Jawel het is gelukt, de kogel is door de kerk, knopen zijn doorgehakt! We hebben een keuken besteld. Vorige week al trouwens. Hoe dat ging en welke het geworden is lees je in een aparte video en blog. De video moet ik nog even editen enzo, nog geen tijd voor gehad. Hieronder wel een paar foto’s van de status van de verbouwing.

Onze thuisbioscoop begint vorm te krijgen. Het plateau ga ik beleggen met stukken sloophout en in de vakken komen lades met een frontje van hetzelfde hout.
De inbouwverlichting is erg mooi geworden. Het is super netjes weggewerkt in het plafond.
Met een laserwaterpas een strak lijntje kunnen afplakken. Schilderen en klaar. De deurkozijnen heb ik trouwens ge-flush mound. Ze zitten blind in de muur en de deur gaat er mooi in vallen (hoop ik).