Ben je op zoek naar een voedzaam alternatief voor brood of salade? Dan is de volkoren lunch wrap precies wat je zoekt! Een wrap kun je vullen met allerlei lekkers. Maar niet te veel want dan valt alles eruit.
Zeker eens per week lunchen we met een voedzame wrap, gevuld vol gezonde dingen. Onze lekkerste 9 combinaties vind je in deze blog. Eet smakelijk!

Het Blitz servies op de foto is afkomstig van de webshop Kookexpert. Een hele fijne online winkel die ik zelf tot voor kort nog niet kende. Je vindt er mooie producten van goede merken. Van pannen, messensets en keukenapparatuur, tot alles wat je nodig hebt om je tafel mooi aan te kleden.

lunchwrap met muhamarra spinazie radijs en avocado

Wraps recepten, de ideale broodvervanger

Als je brood eet, dan kies je het beste volkoren brood. Een goed vullende salade is weer een stap gezonder. Omdat je in een salade simpelweg meer groente kwijt kunt. De wrap is een combinatie van twee werelden: een dun laagje volkoren en daarin de vulling van een salade. Het is het alternatief voor brood of salade. Zo heb je een lekkere lunch die je ook nog makkelijk mee kunt nemen. Wrap and go!

muhamarra recept

9x Gezonde lunch recepten

Deze gezonde wraps zet je supersnel op tafel. Je kunt ze ook thuis voorbereiden, in folie wikkelen en meenemen. Het zijn bovendien allemaal gezonde lunch recepten. Met alleen maar lekkere en voedzame ingrediënten.

lunchwrap met muhamarra spinazie radijs en avocado
Een wraps recept met avocado

9x wrap recepten

Hier komen onze 9 favoriete wrap recepten! Gezond, makkelijk om te maken en mee te nemen. Een wrap als lunch is altijd een goed idee.

Wrap met granaatappel en munt

Dit is een heerlijk frisse vulling voor je wrap: komkommer, pompoen hummus, granaatappelpitjes, munt en rucola. Zo simpel, maar zo lekker!

Maak deze wrap als lunch

Wraps met tonijn

Een zalige koude wrap met tonijn, crème fraîche, wortel, spinazie, salade ui en een beetje mosterd. Wat een feestje!

Maak deze tonijnwrap als gezonde lunch

Wraps met linzen en boerenkool

Deze wrap is een van mijn favorieten! De combinatie van harissa en crème fraîche is een geweldige basis voor ieder wrap recept. Maar gecombineerd met boerenkool, linzen, wortel en biet weet je zeker dat je een voedzame lunch hebt. Een beetje knapperig, een beetje pittig en een beetje zoet. In een woord: genieten.

Maak deze gezonde wraps met linzen en boerenkool

De klassieke wrap met zalm en kruidenkaas

De combinatie zalm, kruidenkaas en rucola kan niet ontbreken in dit overzicht. Wij serveren deze combi doorgaans als snack, maar je kunt er ook goed mee lunchen.

Maak wraps met zalm en kruidenkaas

Volkoren wraps met andijvie en kikkererwten

Deze volkoren wraps zijn een variant op die met linzen en boerenkool. Maar dan met kikkererwten en andijvie. De basis is gelijk: crème fraîche, harissa, rode biet en wortel.

Maak deze volkoren wraps met andijvie en kikkererwten

Wraps recept met avocado, muhamarra en radijs

Avocado is altijd een goed idee in je wrap. Deze voedzame vrucht is smeuïg en zit vol met goede vetten. Helemaal in combinatie met muhamarra, spinazie, radijs en pittige kiemgroente. Verrassend, super voedzaam en lekker.

Maak dit wraps recept met avocado

muhamarra dip
homemade muhamarra

Lunchwrap met rode bieten spread, boerenkool en geitenkaas

Het is altijd een goed idee om te beginnen met een spread. Zo blijven je losse ingrediënten, in dit geval boerenkool, rauwkost en pijnboompitten, een beetje plakken. De zachte geitenkaas maakt dit recept helemaal af.

Maak deze wrap met rode bieten spread als lunch

Oriëntaalse wraps met appel, wortel, rozijnen en peterselie

Ben je op zoek naar afwisseling? Vul je wrap dan eens met een oriëntaalse spread, frisse appel en zoete rozijnen. Nom nom nom.

Maak deze verrassende oriëntaalse wraps

Wraps maken met velderwten spread en gerookte zalm

En of deze combinatie lekker is?! Velderwten spread, veldsla, gerookte zalm en rode paprika. Crunchy, salty en sweet. Een match made in heaven. Is het al lunch tijd?

Maak de wraps met velderwten en gerookte zalm

Spicy wraps met pompoenspread, feta en granaatappelpitjes

I love deze combi. Spicy pompoen-curry spread, zoete granaatappelpitjes en zoutige fetakaas. Afgetopt met spinazie is deze wrap bijzonder, lekker en voedzaam.

Maak dit spicy wrap recept

Het servies op de foto’s is beschikbaar gesteld door Etrias.