Als we worden geïnterviewd, krijgen we steevast de vraag: waar haal je je inspiratie vandaan voor al die recepten? Sommige ideeën komen uit het dagelijks leven, van de mensen om ons heen. Mijn collega Anouk at laatst aan de lunchtafel een wrap en ze zei dat ie echt heel erg lekker was. Zomaar had ze het een en ander bij elkaar gedaan. Ik zei wacht, ik maak er een foto van! En die zette ik op mijn Trello ideeën lijstje.

Daarom noem ik dit recept voor lunchwraps gewoon Anouks wraps. Zij heeft ze bedacht en ze zijn te lekker om niet met jullie te delen! Het is de combinatie van pompoenhummus met granaatappelpitjes en verse munt. Munt en granaatappel is een gouden combinatie die je lunch van ‘goed te doen’, naar smullend lekker tovert.

Oorspronkelijk zat er ook julienne gesneden wortel in Anouks wrap, maar die was ik vergeten te kopen, dus heb ik rucola gebruikt. Ik wil maar zeggen: je kunt er dus ook prima nog julienne gesneden wortel in doen en de rucola achterwege laten. Of rucola én wortel gebruiken. Het maakt niet zo veel uit. Als de granaatappelpitjes en de munt er maar inzitten!

Anouks wraps met granaatappel en verse munt

Snel een gezonde lunch maken

Volkoren wraps zijn ideaal om snel een gezonde lunch op tafel te zetten. Begin altijd met een smeersel in je wrap. Dit kan hummus zijn zoals in dit recept, maar bijvoorbeeld ook crème fraîche met harissa, zachte geitenkaas of pesto. Dit houdt de losse ingrediënten een beetje bij elkaar en het zorgt voor smeuïgheid.

Hummus zelf maken?

Wil je de hummus voor in je wrap zelf maken? Dat kan. Dit is een erg lekker recept voor basic homemade hummus. Of ga voor een feestelijke rode hummus met biet. Pompoenhummus hebben we nog niet eerder zelf gemaakt. Maar moeilijk is dat zeker niet. Ik zet het op mijn lijstje! De pompoenhummus van dit recept van Jamie is overigens ook erg goed. Kunnen jullie vast door ;-).

Weet jij ook een superlekker en gezond recept dat je met iedereen wil delen? Stuur je recept dan naar info@voedzaamensnel.nl en wie weet verschijnt jouw recept dan binnenkort op onze blog! Uiteraard met vermelding van de bedenker.

Anouks wraps met granaatappel en verse munt

Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 1 porties

Dit heb je nodig

  • 1/4 komkommer
  • 2 volkoren wraps
  • 3 el pompoen hummus
  • 4 el granaatappelpitjes
  • 8 blaadjes verse munt
  • 1 handje rucola

Zo maak je het

  • snijd de komkommer in blokjes
  • besmeer de wraps met de pompoenhummus
  • beleg de wraps met de komkommer, granaatappelpitjes, verse munt en rucola en rol ze op
Print dit recept
Recept: lunch
Porties: 1 persoon
Door: Jennifer