Je trekt de koelkast open om te bedenken wat voor gezonde avondmaaltijd je vanavond gaat maken. Wat je aantreft is een verzameling verlepte afgedankte onsmakelijk uitziende groente die rijp zijn voor de prullenbak en eigenlijk plaats moeten maken voor nieuwe producten die met de weekboodschappen gekocht zijn.

DOE HET NIET!!!

Ook deze restjes groente hebben het recht om gegeten te worden. Om het doel waarvoor ze gegroeid zijn te verwezenlijken. Om hun vitaminen en mineralen in je lichaam achter te laten. Om gebakken, gekookt of vermalen te worden. Laat ze niet verrotten in de krochten van de afvalverwerking. Geef ze een eerlijke kans! Ze verdienen het!

Even zonder gekheid.

Eten weggooien is gewoon heel erg zonde. Ook als het een restje is. Zonde van het geld, zonde van de moeite die erin is gestoken om zo’n mooi product te laten groeien. Een stukje paprika met wat extra rimpels smaakt niet minder lekker. Een slappe rijpere wortel mag dan minder knapperig zijn dan zijn fiere jongere broer, als je hem verwerkt in een gerecht proef je daar helemaal niets van.

En dus daarom leek het mij handig om één gerecht te bedenken waar je altijd al je restjes groente in kunt verwerken. De ingrediënten van dit basisrecept zijn lang houdbaar zodat je ze altijd in je kast hebt staan. Zo is er nooit meer een reden om restjes groente weg te gooien. Zorg er dus voor dat je de volgende keer dat je boodschappen doet, een voorraadje aanlegt van de basisingrediënten die nodig zijn voor dit recept.

Je maakt dit gerecht ook nog eens in één pan klaar.

Basisrecept voor restjes groente

Gooi nooit meer restjes groente weg
5 min
10 min
15 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 el currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gr zilvervliesrijst
  • 200 gr groenterestjes - Mag alles zijn

Zo maak je het

  • Snijd de groente in stukken en bak deze in een ruime pan in wat olie beetgaar
  • Voeg de currypasta toe en schep door elkaar
  • Voeg de kokosmelk en de rijst toe, schep door elkaar en laat zachtjes koken totdat de rijst gaar is
Print dit recept
Recept: Avondeten, Avondmaaltijd
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven