We lunchen graag met een salade omdat deze veel voedingsstoffen bevat. Maar een salade kan je niet altijd overal eten of mee naartoe nemen. Deze wraps wel! Het zijn eigenlijk kleine salades opgerold in een eetbare verpakking; de wrap. Maak ze thuis, rol ze op in folie en je kunt ze overal uit de hand eten.

Voor dit recept maken we gebruik van volkoren wraps. Bij het vorige recept voor wraps reageert iemand per mail dat er suiker in de wraps zit. Dat klopt. Wraps worden traditioneel met wat suiker gemaakt. Ik heb gezocht naar goed verkrijgbare alternatieven zonder suiker maar die zijn lastig te vinden en niet verkrijgbaar bij de supermarkt. De hoeveelheid suiker is erg klein en er staat tegenover dat je door de wrap een hele berg andere gezonde producten makkelijk kunt meenemen en eten wanneer je wilt.

Wraps met tonijn maken

Het maken van de wraps kost je iets meer tijd dan het smeren van een boterham. Tenzij je die boterham ook belegt met tonijn, wortel en spinazie. Maar dat is toch minder handig opeten omdat de vulling er dan makkelijk uitvalt. Een wrap rol je op waardoor alles wat je er in stopt netjes blijft zitten. De wrap smeren we in met een laagje crème fraîche wat er voor zorgt dat hij dicht blijft zitten. Ik heb gemerkt dat als je de wrap de avond van tevoren maakt en deze opgerold in keukenfolie in de koelkast bewaart dat ze nog wat steviger worden.

De wraps zijn buiten de koelkast een aantal uur te bewaren. Wil je ze langer buiten de koelkast bewaren bewaar ze dan in een klein koeltasje.

Wraps met tonijn voor lunch | handig voor onderweg
Door: 
Recept: Lunch
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Dit heb je nodig
  • wraps - 4 (volkoren)
  • tonijn - 200 gram (2 blikjes)
  • spinazie - 100 gram
  • wortel - 75 gram (julienne voorgesneden)
  • crème fraîche - 5 eetlepels
  • salade ui - 1 stengel
  • peper en zout - naar smaak
  • mosterd - ½ eetlepel
Zo maak je het
  1. Snijd de salade ui in ringen
  2. Laat de tonijn uitlekken en meng deze in een kom met de mosterd, 1 eetlepel crème fraîche en de salade ui
  3. breng op smaak met peper en zout
  4. Smeer een wrap in met 1 eetlepel crème fraîche en beleg deze met blaadjes spinazie (laat aan het einde een stukje over, hiermee plak je hem dalijk dicht
  5. leg in het midden ¼ deel van de tonijnvulling en ¼ deel van de wortel
  6. rol de wrap op naar het leeggelaten stukje toe
  7. herhaal totdat vier wraps gevuld zijn (2 per persoon)

 


Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen