Yes! Eindelijk. Dit is waarom we ons huis verbouwd hebben en die mooie Tieleman keuken hebben laten plaatsen. We kunnen eindelijk kookvideo’s gaan maken!

En wat vinden we dat leuk om te doen. Het is hier en daar nog wel een beetje wennen en ontdekken. We hebben het nog niet eerder op deze manier gedaan. Maar vooralsnog zijn we best tevreden over deze eerste video in onze nieuwe keuken. We vinden het vooral leuk om het op onze eigen manier te doen.

In de video vertelt Jennifer nog kort over de goede service van Tieleman keukens. Dat komt misschien een beetje uit de lucht vallen. Maar we vonden het wel belangrijk om te melden. Het natuurstenen werkblad had onder strijklicht een zichtbare band langs de rand van het kookeiland lopen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling bij zo’n mooi en kostbaar natuurproduct. Slechts een telefoontje naar Tieleman Keukens was nodig en een paar dagen later stond een specialist voor de deur die met speciale apparatuur de streep eruit gehaald heeft. Door de vertraging tijdens de verbouwing heeft het werkblad lang opgeslagen gelegen.

De specialist vertelde dat het waarschijnlijk door het verpakkingsmateriaal tijdens de opslag gekomen is. Hoe dan ook, het is super snel en professioneel opgelost en je ziet er niets meer van. Het kopen van een keuken is een flinke investering, zulke grote bedragen geef je niet dagelijks uit. Des te belangrijker is het als er een goede service verleend wordt. En wij zijn er inmiddels wel achtergekomen dat dit bij Tieleman Keukens wel goed zit.

Maar goed, de kookvideo. Het editen op de computer is een behoorlijke klus. Maar ik vind het superleuk om te zien hoe alle shots samenkomen. Wist je trouwens dat we het gerecht twee keer gekookt hebben. Één keer voor alle totaalshots en een keer voor alle close-ups. En dat is niet overal goed gegaan. Zo legt Jennifer in het totaalshot het vlees in de pan met een vork en in de close-up met een grill-tang. Oeps foutje. Achja, daar hebben we van geleerd. Volgende keer zetten we na het maken van de totaalshots eerst de beelden op de computer en houden we die erbij als we de close-ups gaan maken.

Mocht het nu zo zijn dat zich onder onze lezers video-edit specialisten of cameramensen bevinden met tips voor ons? Schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen. Oh en als je als thuiskok en gezonde eter onze video bekijkt en iets ziet wat beter kan of verzoekjes hebt, laat het ons dan ook weten. Wij staan overal voor open ;-)