Courgette spaghetti is een geweldig smakelijk recept waarbij je ongemerkt een hele berg groente wegwerkt die belangrijk zijn voor je gezondheid. Wie wil dat nou niet? Lekker eten en goed zorgen voor je lichaam. Deze courgette spaghetti is bovendien eenvoudig om te maken en staat met 15 minuten op tafel. Smullen maar.

We hebben al meerdere recepten gemaakt met spaghetti van courgette. Bijvoorbeeld deze lekkere courgette pasta met champignons en romige avocadosaus of  probeer eens dit recept met spaghetti van courgette en een saus van gehakt.

Nieuw: kookvideo’s

[Update, september 2020] 
We hebben een leuke kookvideo gemaakt van dit recept in onze gloednieuwe keuken! Deze zie je bovenaan dit bericht. Wil je het weten als we nieuwe receptenvideo’s hebben gemaakt? Abonneer je dan op ons kanaal en klik op het belletje. 

Spaghetti van courgette

Eigenlijk mag je spaghetti van courgette geen spaghetti noemen. Spaghetti is een deegwaar dat traditioneel gemaakt wordt van bloem, ei, water en zout. Heel erg lekker in een pasta carbonara bijvoorbeeld,  maar helaas kom je met zo’n gerecht niet aan de 250 gram groente per dag.

Spaghetti van courgette is op zich geen nieuwe uitvinding maar wel een heel erg leuke en een waar je veel verschillende recepten mee kunt maken. Wij zijn er fan van omdat je op een eenvoudige manier extra veel groente in je recept kunt verwerken.

Waarom noemen we het dan spaghetti?
De enige overeenkomst met traditionele spaghetti is de vorm, verder niets. Het smaakt ook anders trouwens. Maar niet minder lekker. Spaghetti van bloem smaakt eigenlijk nergens naar, de saus moet het gerecht op smaak brengen. Hetzelfde geldt voor courgette spaghetti, ook weinig smaak. Beide vormen daardoor wel een perfect uitgangspunt voor vele smaakmakers en lekkere sauzen.

Courgette spaghetti maken

Hoe maak je dan spaghetti van een courgette? Met een courgette spaghetti snijder!

Het kan op verschillende manieren. Het handigst vinden wij een spiraalsnijder, ook wel Spirelli genoemd. Een apparaatje dat je in je hand moet houden om er vervolgens een courgette of andere ronde groenten in de draaien. Al doende komen er aan de zijkant slierten uit. Een nadeel van de Spirelli, is dat er alleen langwerpige ronde groenten in gesneden kunnen worden en dat de kern van de groenten niet gebruikt wordt. Het apparaatje is klein en handzaam en past echt nog wel in je overvolle keukenkastje.

Bekijk hier de Spirelli

Een andere optie is een tafelmodel spiraalsnijder. Hiermee kun je bijna alle groenten in mooie sliertjes snijden en blijft er minder groente-afval over dan bij de Spirelli. Bietjes bijvoorbeeld voor door een salade kun je hier eenvoudig mee verwerken. Maar ook uien en paprika draai je er doorheen. Een nadeel is wel het formaat. Hij is fors groter dan een spirelli en neemt daardoor meer ruimte in, in je keukenkastje.

Bekijk hier de spiraalsnijder

Koken met Ella

Onze dochter is inmiddels al weer 18 weken oud, groeit goed en vindt alles wat er voor haar neus gebeurt interessant. Als ze wakker is heb ik haar regelmatig bij me in de draagzak. Zo kan ik gewoon lekker koken en aan recepten werken als ik thuis ben. Die lange groene sliertjes hadden al haar aandacht en ook het snijden van rode tomaatjes bleef niet onopgemerkt. Met het eten van deze maaltijd moet ze helaas nog even wachten. Nu maar hopen dat ze net zo veel van groente houdt als haar papa ;-)

Courgette spaghetti recept met pesto en kipfilet

Lekkere spaghetti gemaakt van courgette
5 min
10 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Courgette
  • 300 gr Kipfilet
  • 2 el Pesto
  • 20 gr Pijnboompitjes
  • 60 gr Kerstomaatjes
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • Peper en zout - naar smaak
  • 1 klontje Roomboter

Zo maak je het

  • Snijd de kipfilets horizontaal doormidden zodat je dunne platte filets krijgt
  • Bestrooi ze met zout en peper
  • Zet een braadpan op het vuur en laat een klontje roomboter smelten
  • Bak de kipfilets om en om gaar en leg ze apart
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge pan en leg ook apart
  • Snijd de tomaatjes in plakjes
  • Maak van de courgette, spaghetti met een spiraalsnijder
  • Laat de tomaatjes zacht worden in de pan
  • Voeg de courgette toe en de pesto
  • Verwarm ongeveer 2 minuten op hoog vuur, hussel regelmatig door elkaar
  • Verdeel over twee borden en serveer met de kipfilet (evt in reepjes gesneden), pijnboompitjes en Parmezaanse kaas
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven

Kipfilet bakken in een beetje roomboter

Foto van kipfilet die wordt gebraden in een pan

Tomaatjes zacht laten worden voordat de courgette erbij gaat

Pijnboompitjes roosteren in een droge pan