Een frisse snack, een verantwoord toetje, een voedzaam tussendoortje en ijskoude fruitkoekjes, dat is deze yoghurt snack met fruit en noten allemaal! Ik vind het een super leuke ontdekking en het smaakt super goed!

Zo maak je deze yoghurt snack:

Meng Griekse yoghurt, bevroren rood fruit en gehakte amandelen in een kom. Giet dit mengsel in een bakblik en plaats dit minimaal vier uur in de vriezer. Haal je yoghurt snack uit de vriezer, verwarm het bakblik met je handen en laat de yoghurt snack eruit vallen. Breek de yoghurt snack in grove stukken en geniet ervan! Je kunt deze yoghurt snack eten als toetje of als verfrissend tussendoortje op een warme dag. Of een koude dag, een regenachtige dag, een bewolkte dag … ;-p

Heb je gevoelige tanden, breek de yoghurt koek dan in kleinere stukjes. Je kunt er in dat geval ook voor kiezen om minder Griekse yoghurt te gebruiken, of een groter bakblik, zodat je yoghurt brokken dunner worden.

Oef, wat een lekkere snack is dit!

Yoghurt snack met fruit en noten

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr yoghurt - Grieks
  • 150 gr Bevroren bosbessen en frambozen
  • 75 gr Amandelen - ongezouten

Zo maak je het

  • Hak de amandelen grof
  • Meng de amandelen en de bevroren bosbessen en frambozen door de Griekse yoghurt en giet dit mengsel in een (felxibel) bakblik of taartvorm
  • Vries de yoghurt snack minimaal vier uur in
  • Verwarm het bakblik even met je handen en laat de snack eruit vallen, breek in grove stukken
Print dit recept
Recept: gezonde snack
Keuken: Nederlands
Porties: 4
Door: Jennifer