Deze groene smoothie met komkommer, avocado en appel is zo super simpel en snel dat je hem eigenlijk gewoon moet proberen :-) Afhankelijk van de dikte en de hoeveelheid vocht die de ingrediënten bevatten kun je meer of minder water toevoegen.  Ik houd wel van een wat dikkere groene smoothie, ik heb dan het gevoel dat hij meer vult en voor meer verzadiging zorgt.

Groene Smoothie met komkommer

Op Voedzaam & Snel kun je inmiddels veel heerlijke groene smoothie recepten vinden. Klik hier om alle recepten te bekijken. Maar vreemd genoeg ontbrak een groene smoothie met komkommer … Tijd dus om daar een lekker recept mee te bedenken. In ons ‘Groene Smoothie Boek’ staan trouwens wel groene smoothies met komkommer. Klik hier om het boek te bekijken. Naast de komkommer hebben we een frisse groene appel toegevoegd en een avocado. Een groene smoothie met appel gaat meestal schiften, de appel blijft een soort van korrelig. Daarom hadden we dit niet eerder gedaan. Maar de avocado zorgt ervoor dat de smoothie mooi egaal wordt.

Elke dag een groene smoothie?

We krijgen regelmatig de vraag: “Hoe vaak moet ik een groene smoothie drinken?”. Wij vinden dat variatie in een voedingspatroon het allerbelangrijkste is. Variëren met gezonde ingrediënten zorgt voor een zo groot mogelijke hoeveelheid vitamines, mineralen, vetten, eiwitten en vezels. Een groene smoothie past door de grote hoeveelheid gezonde ingrediënten perfect in een gevarieerd voedingspatroon. Wij drinken tussen de drie á vier keer in de week een groene smoothie. Soms als ontbijt of lunch en soms als tussendoortje. Elke dag een groene smoothie kan zeker geen kwaad, maar ik denk dat het na een aantal dagen gaat tegenstaan. Lekker kauwen op een knapperige salade of eens een warme omelet of soep vinden we namelijk ook heerlijk ;-)

Groene smoothie met komkommer

5 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Komkommer
  • 1 Avocado
  • 1 Groene appel
  • 200 ml Water

Zo maak je het

  • Was de komkommer en snijd het kontje en het kroontje weg
  • Snijd de avocado rondom de pit doormidden en draai de helften van elkaar af, verwijder de pitlepel het vruchtvlees uit de schil
  • Schil de appel en verwijder het klokhuis
  • Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een gladde groene smoothie
Print dit recept
Recept: Smoothie
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven