Omdat veel mensen ons vaak zien lunchen met een salade, vragen ze wel eens: eten jullie dan nooit meer brood? Wij eten nog wel eens brood, maar dat is slechts af en toe. We kiezen dan voor goed en ambachtelijk volkorenbrood en beleggen het brood rijkelijk met gezonde ingrediënten. Zoals deze avocado spread.

In Nederland zijn veel mensen gewend om dagelijks te lunchen en soms zelfs ook te ontbijten met brood. Dit staat een gevarieerd voedingspatroon met veel verschillende vitamines en mineralen in de weg. Door brood niet meer als basis ingrediënt, maar als variatie te gaan zien wat je slechts af en toe eet, kun je gemakkelijk gezonder leven. Snuffel maar rond tussen al onze lunch recepten!

Deze avocado spread is super basic en bevat in tegenstelling tot onze guacamole (die ook super lekker is) bijvoorbeeld geen knoflook. Met de lunch is het iets minder prettig om knoflook te eten, voor je collega’s bijvoorbeeld. Dit super simpele avocado spread recept is ook makkelijk om te maken. Je kunt het vruchtvlees van de avocado’s prakken met een vork, even de kruiden en het citroensap er doorheen roeren en je bent klaar om te smeren!

Avocado verkleurt snel, daarom gebruiken we citroensap. Het gaat de verkleuring tegen en geeft de avocado spread ook nog een frisse smaak. Omdat we onze bammetjes graag nog gezonder en lekkerder maken, voegen we nog een topping toe. Als topping kun je natuurlijk van alles gebruiken, maar deze combi’s waren erg lekker: roze garnaaltjes, plakjes radijs, kleine blokjes rode paprika en snoeptomaatjes (zie de foto!). Wat gebruik jij als topping op je avocado spread?

Je kunt deze avocado spread natuurlijk ook gebruiken als dip, of op zelf gemaakte lijnzaadcrackers!

Avocado spread

Maak je eigen avocado spread met dit heerlijke recept
5 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Avocado
  • 1/2 citroen - voor het sap
  • Peper uit de molen - naar smaak
  • Zeezout - naar smaak
  • 1/2 tl Djinten - komijnzaad

Zo maak je het

  • Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil
  • Prak het vruchtvlees in een schaal
  • Voeg de citroensap, djinten en wat peper en zeezout toe en meng goed
  • Smeer de avocadospread op een volkoren boterham, een cracker, of gebruik het als dip
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer