Het klinkt afgezaagd, maar het is echt waar: zelfgemaakte pesto is 100x lekkerder dan pesto uit een potje. Het goede nieuws is dat zelf pesto maken zo is gebeurd. Je stopt alle ingrediënten in een blender, draait er pesto van en je bent klaar! Klassieke pesto is gemaakt met pijnboompitten, maar in deze walnotenpesto vervangen we die door … walnoten. Erg lekker, waardoor je ‘m overal op, tussen en in wilt smeren.

Dit walnotenpesto recept is goed voor een klein schaaltje pesto. Heerlijk als smeersel op een feestje, succes gegarandeerd. Je kunt de pesto een paar dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten bakje.

Wat is er lekker met pesto

Vraag je jezelf af wat er lekker is met deze walnoten pesto? Bijna alles! Maar er zijn een aantal combinaties die je zeker moet proberen. Gebruik deze walnotenpesto eens als:

Pesto zonder pijnboompitten

Deze walnotenpesto is ook een smaakvol alternatief voor pesto zonder pijnboompitten. Walnoten zijn zeer voedzame noten die barsten van de vitamines, mineralen, gezonde vetten en polyfenolen. Net als basilicum. Deze walnotenpesto is naast lekker ook hartstikke goed voor je!

Walnotenpesto
Door: 
Recept: Tapenade
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2-6
 
Een heerlijke zelf gemaakte walnotenpesto
Dit heb je nodig
  • knoflook - 1 teen
  • basilicum - blaadjes van 1 plantje
  • Parmezaanse kaas - 40 gr
  • walnoten - 50 gr
  • vers gemalen peper
  • zeezout
  • extra vergine olijfolie - 6 el
Zo maak je het
  1. Pel de knoflook en haal hem door een knoflookpers, snijd de Parmezaanse kaas in stukken
  2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en draai tot een grove walnotenpesto
  3. Voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe

 

walnotenpesto

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen