Inmiddels vind je op onze website ruim 1000 gezonde recepten die snel te bereiden zijn. Alle gerechten hebben we zelf bedacht en natuurlijk met plezier gegeten. Onze recepten zijn gevarieerd en bevatten veel groente die er voor zorgen dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Het bedenken van al die gezonde recepten is veel werk maar door alle leuke reacties die we krijgen blijven we gemotiveerd om steeds weer wat nieuws te bedenken. Online wordt veel geschreven over gezondheid en vooral ook over gezonde recepten. Er zijn veel meningen en visies over onderwerpen als afvallen, dieet, koolhydraten, vetten etc. Daarom eerst een klein stukje over wat wij nu een gezond recept vinden:

Zorgen voor een zo groot mogelijke variatie aan vitamines en mineralen, eiwitten, vetten, en goede koolhydraten waarbij we kiezen voor producten die zo onbewerkt mogelijk zijn.

Daarbij houden we altijd in gedachte dat onze recepten toegankelijk, betaalbaar en eenvoudig te bereiden moeten zijn. Dit houdt in dat we onze boodschappen gewoon in de supermarkt doen en vrijwel geen gebruik maken van bijzondere producten uit gezondheidwinkels.

Groenten zijn gezond en wij zijn er dol op!

Van alle natuurlijke voedingsstoffen bevatten groenten de meeste vitaminen en mineralen. Deze stofjes hebben we nodig om alle processen in ons lichaam optimaal te laten verlopen waardoor we ons gezond en fit voelen. Een lichaam dat voorzien wordt van alle benodigde voedingsstoffen is bovendien weerbaarder en herstelt sneller.

Onze recepten focussen zich hoofdzakelijk op het binnenkrijgen van minimaal 250 gram groente per dag. Deze hoeveelheid is voor veel mensen lastig om te halen en daarom willen wij met onze gezonde recepten laten zien dat het echt mogelijk is en bovendien nog lekker ook.

Makkelijke en gezonde recepten maken

De meeste groenten worden gegeten bij de avondmaaltijd. Maar 250 gram groenten in 1 maaltijd verwerken is vrij veel, tenzij het een vegetarisch recept is. Groenten kunnen ook op meerdere momenten van de dag gegeten worden. Bijvoorbeeld door te lunchen met een gezonde salade, een wortel te snacken of een groene smoothie te drinken. De variatie aan verschillende groenten is met meerdere groentemomenten per dag groter. Dit betekent een nog grotere variatie aan vitaminen en mineralen.

Met de inmiddels ruim 1000 gezonde recepten die online staan kun je op veel verschillende manieren aan de 250 gram groenten per dag komen. De recepten zijn eenvoudig om te maken en met ingrediënten die we gewoon in de supermarkt kopen.

foto in de keuken van jennifer en sven

Biologische producten?

Wij raden aan om zo veel mogelijk biologische voedingsmiddelen te gebruiken. Maar dit moet niet het doel in de weg staan om minimaal 250 gram groenten binnen te krijgen. Je kunt beter 250 gram niet-biologische groenten eten, dan 150 gram biologische groenten. Wat vlees betreft zijn we van mening dat je beter 2 maal per week een goed stuk biologisch vlees kunt eten dan 5 maal per week niet biologisch vlees. Bovendien is het eenvoudiger om 250 gram groenten per dag binnen te krijgen als je minder vlees eet.

Wat voor recepten maken wij?

Echt van alles. Van een restjesmaaltijd, tot verfijnde lasagne. Eenpansgerechten en ovenschotels, gevulde maaltijd soepen, frisse salades en verantwoorde tussendoortjes. Met de ruim 1000 recepten die online staan zit er voor iedereen wel wat tussen. Navigeer via het menu naar de verschillende categorieën of maak gebruik van de handige indexpagina’s.  Heb je een lekker recept gevonden? Je kunt hem printen maar ook opslaan in je eigen account zodat je hem later supersnel kunt terugvinden.

Gezonde recepten avondeten

De meeste gezonde recepten die we bedenken zijn toch voor ’s avonds. De hoofdmaaltijd van de dag; het avondeten. Omdat het de grootste maaltijd van de dag is kun je hiermee de meeste winst behalen. Maak van het diner een gezond gerecht en je hebt direct een grote hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen. Bekijk onze gezonde recepten voor avondeten.

Een gezond recept maken of inspiratie opdoen

We vinden het geweldig om te lezen dat er zo veel mensen zijn (ongeveer 15.000 per dag) die onze recepten bekijken. Veel van hen maken onze recepten zoals wij ze bedacht hebben en anderen laten zich door onze gezonde recepten inspireren en maken er hun eigen versie van. We lezen vaak terug in de reacties onder de recepten dat mensen net even iets anders gedaan hebben. Dat vinden we super tof om te lezen.

Jouw recept op Voedzaam & Snel?

Heb jij een variatie bedacht op een recept van ons? Of heb je je eigen gezonde recept bedacht? Mail het recept dan naar gezondrecept@voedzaamensnel.nl. Dan maken wij jouw recept na, zetten het op de foto en plaatsen het op de website. Uiteraard wel met jouw credits natuurlijk!

Ben je diëtist of heb je een voedingsgerelateerde praktijk, bedenk je je eigen recepturen én vind je het leuk om te schrijven over voeding en gezondheid? Mail je recept(en) aan ons en in ruil daarvoor plaatsen wij een infoblok met link naar je website in het artikel. Bekijk hier het voorbeeld van diëtist Daisy en haar breakfast cheesecake die ze ook zelf op de  foto heeft gezet.

Liever gezonde recepten uit een kookboek?

Heb je de recepten van de website allemaal gemaakt of geef je de voorkeur aan een kookboek? Dat kan ook. Wij hebben vijf kookboeken geschreven met heerlijke recepten. In ons boek: ‘Gezond leven doe je zo!’ vertellen we meer over onze visie en hoe wij dat aanpakken. Hier vind je al onze boeken op Bol.com.