Een boerenomelet is een heerlijk zondags ontbijt en een perfecte koolhydraatarme lunch. We vullen de boerenomelet met rode paprika, kastanje champignons, verse peterselie, bosui en een beetje peper, zeezout en chilipeper. Eem spicy touch. In dit recept laten we zien hoe je de perfecte, sappige boerenomelet maakt. 

Op doordeweekse dagen ontbijten we meestal met yoghurt of havermoutpap, maar op zondag maken we broodjes uit de oven. Sven heeft sinds kort de perfecte scrambled eggs ontdekt, volgens de methode van Jamie Oliver, waarbij je een soort rol van ei krijgt die nog heerlijk sappig is. Echt zooooooveeel lekkerder dan droog gebakken brokjes ei. Sven heeft de techniek na 4 zondagen verfijnd en hij inspireerde mij om deze boerenomelet te maken.

Van scrambled eggs naar de perfecte boerenomelet

Voordat ik ging koken, liep ik even naar Sven om te vragen hoe hij die scrambled eggs nu zo lekker maakt, zodat ik die techniek ook op mijn boerenomelet kan toepassen. Hij vertelt: je moet de eieren klutsen en vervolgens in de pan om blijven scheppen totdat je merkt dat het iets steviger wordt. Dan schep je het ei om en schep je het ongestolde ei dat eruit loopt overal het gestolde ei. Als je merkt dat de onderkant stevig is, schep je de omelet voorzichtig om zodat ook de andere kant gebakken kan worden, je schept het vocht dat eruit loopt er weer overheen. En dan is het klaar. Ok!

boeren omelet

Eerst heb ik de groenten klein gesneden en 5 minuten gebakken met een beetje roomboter. Vervolgens het geklutste ei erbij. Maar die techniek van Sven/Jamie, werkt niet zo goed met groenten. Ik blijf eerst roeren en omscheppen en probeer er dan een soort rol van te vormen, die ik na even wachten wil omdraaien. Maar het geheel valt in drieën. Eerst zeg ik sip: het is mislukt. Maar de boerenomelet is echt verrukkelijk. De techniek van Sven zijn scrambled eggs kun je misschien niet toepassen op deze boerenomelet, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ie lekkerder is geworden.

De truc: bak je boerenomelet niet te lang. Kluts alles niet als een gek rond in de pan, maar schep het mengsel voorzichtig heen en weer, alsof je je boerenomelet met liefde behandelt. Dan krijg je een heerlijke sappige boerenomelet, die ook nog eens super voedzaam is.

Dit boerenomelet recept is goed voor 2 personen en je eet hem zonder brood. Zo is het een perfecte koolhyraatarme lunch. Bon appetit!

Boerenomelet met champignons en paprika

Zo maak je een heerlijke boerenomelet
10 min
10 min
20 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 100 gr kastanje champignons
  • 1 paprikarood
  • 1 bosui
  • 100 gr kerstomaatjes
  • 7 gr peterselievers
  • boterklontje
  • 6 eieren
  • 1 mespuntje peper
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel chilipeper

Zo maak je het

  • Snijd de champignons en de paprika in kleine blokjes, snijd de bosui in ringen, halveer de tomaatjes en snijd de peterselie fijn
  • Bak de groenten en de helft van de peterselie 5 minuten met een beetje boter
  • breek intussen de eieren boven een schaaltje en kluts ze met een beetje peper, zeezout en chilipeper totdat je een egale massa hebt
  • giet het eimengsel in de pan en schep voorzichtig heen en weer totdat het ei stolt
  • schep alles in het midden van de pan en schep het vloeibare ei dat eruit loopt er overheen
  • zodra de onderkant stevig genoeg is draai je het geheel om
  • laat het ei nog iets verder stollen, maar niet te lang, zodat de boerenomelet lekker sappig blijft van binnen
  • serveer de omelet met de rest van de peterselie
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer