Een sapje drinken lijkt altijd gezonder dan een glaasje frisdank. Maar wist je dat heel veel sappen uit pak erg veel suiker bevatten? En dat terwijl fruit van zichzelf vaak al zo zoet is en voldoende fruitsuikers bevat.

Vers geperste sappen zijn dus vrijwel altijd een betere keus. En nog beter én leuker is het om zelf sap te maken. Natuurlijk kost het meer tijd dan alleen een dop opendraaien, maar je weet zo wel exact wat er in jouw sapje zit. In dit recept ontdek je hoe je zelf granaatappelsap kan maken en hoe zoet dit sapje smaakt. Ik weet zeker dat kinderen het net zo lekker of misschien wel lekkerder vinden dan een pakje Wicky. Wat heb je nodig voor zelf gemaakte granaatappelsap voor 2 personen? 2 granaatappels, 2 groene appels en een sapcentrifuge. Wij hebben een sapcentrifuge van Philips en zijn er erg blij mee. Het is even een aanschaf en inderdaad, je gebruikt hem niet dagelijks (alleen in het begin dan), maar voor ons is ie onmisbaar voor heerlijke zelf gemaakte sappen. En als je zo’n sapcentrifuge hebt is het maken van granaatappelsap een fluitje van een cent.

In Nederland is de verse granaatappel van oktober tot en met december te verkrijgen. Geniet er dus met volle teugen van! Een granaatappel bevat super veel goede voedingsstoffen, zoals vitamine A, C en E, kalium, ijzer, foliumzuur en vezels. Vanwege de grote hoeveelheden goede stoffen en anti-oxidanten, wordt de granaatappel ook wel eens een superfood genoemd. Superfood of niet, gezond is ie zeker! Net als deze zelf gemaakte granaatappelsap!

Zelf granaatappelsap maken

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Granaatappels
  • 2 Groene appels

Zo maak je het

  • Snijd de granaatappels doormidden en pak een grote schaal
  • Houd steeds een helft bovenin de schaal en sla met een pollepel hard op de schil, totdat alle pitjes eruit zijn gevallen
  • Herhaal dit met alle helften en haal wat meegekomen grote vliesjes er tussenuit
  • Stop de granaatappel pitjes in de sapcentrifuge
  • Was de appels, snijd in vier partjes en stop ook in de sapcentrifuge (je hoeft het klokhuis niet te verwijderen)
  • Verdeel de sap over twee kleine glazen
Print dit recept
Recept: Sappen
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer