Gegrilde Chinese kool met ansjovis. Een super simpel, makkelijk en heerlijk recept. We vinden het leuk om recepten te bedenken die gezond zijn en veel vitamines en mineralen bevatten.

Die recepten maken het mogelijk om in een druk leven toch de belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit recept met Chinese kool staat binnen 15 minuten op tafel. Even kort grillen in de grilpan, beleggen met zoutige ansjovisfilets en smullen maar.

Chinese kool gezond

Chinese kool komt, hoe kan het ook anders, uit China. Daar wordt hij van oorsprong gegeten. Het is een snel groeiende kool soort met witte en groene grote bladeren. Tegenwoordig wordt de Chinese kool in Nederland verbouwd in kassen en is het jaar rond te verkrijgen.
Chinese Kool bevat per 100 gram 36 mg vitamine C! En dat is veel. Met dit recept krijg je per persoon ongeveer 144 mg vitamine C binnen. Dat is bijna twee maal de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Vitamine C is een krachtig antioxidant dat je lichaam beschermt tegen vrije radicalen. Een teveel aan vitamine C plas je gewoon weer uit. Naast vitamine C bevat Chinese kool ook Vitamine A, B1, B2, B6, B11 en de mineralen natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. Maar naast al de belangrijke vitamines en minaralen hebben recente onderzoeken aangetoond dat het eten van kool een kankerremmende werking heeft. Dit heeft te maken met de aanwezigheid van stoffen die polyfenolen en glucosinolaten worden genoemd. Beide stoffen zijn ruim aanwezig in Chinese kool. Er zijn echter veel varianten van polyfenolen en glucosinolaten. Ze komen in verschillende varianten en hoeveelheden voor in alle koolsoorten. Om de maximale werking van deze stoffen te kunnen benutten is een gevarieerd voedingspatroon waarin verschillende soorten kool voorkomen nodig.

Gegrilde Chinese kool met ansjovis

Frisse Chinese kool met zoutige ansjovis. Een heerlijke combinatie
15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Chinese kool
  • 30 gr Ansjovis
  • 20 gr Pijnboompitten
  • 2 el Sojasaus
  • 2 el Olijfolie

Zo maak je het

  • Snijd de Chinese kool over de lengte in vier kwarten en spoel ze af onder de kraan
  • Zet een grilpan op het vuur en laat deze goed warm worden
  • Schenk de olijfolie in de pan en bak de Chinese kool rondom voor 3-4 minuten
  • Draai het vuur laag en beleg de Chinese kool met ansjovis
  • Schenk de sojasaus erover en strooi de pijnboompitjes erover
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven