Als Covid-19 en het vakantie budget het toelaten, weet ik waar ik volgend jaar naartoe wil. De kant van het lekkere eten op (zoals deze kip kokos soep!). Naar het Verre Oosten. Maleisië, Thailand, China, Japan. Iets in die richting. Want wat is de keuken daar heerlijk!

Ik laat me regelmatig inspireren door de Aziatische keuken. Ik ben verliefd op de kruiden en specerijen en combinaties die ze maken. Deze kip kokos soep is zo’n recept. Met gele curry pasta, knoflook, koriander, limoen en kokosmelk. Tijdens het maken van dit recept krijg ik al een gelukzalig gevoel. Dit wordt genieten!

Thaise kippensoep

Dit recept dat ik zelf heb samengesteld aan de hand van diverse Aziatische recepten, je zou het een Thaise kokossoep kunnen noemen.

Veel soepen die we maken, pureren we. Soms een deel en vaak ook helemaal. Maar bij deze kokossoep pureren we de ingrediënten juist niet. Je slurpt en kauwt een beetje terwijl je deze soep opeet.

kip kokos soep met noedels van courgette

Wist je dat het in China normaal is om te slurpen tijdens het eten? Het zou zelfs een teken van respect zijn. Het eten smaakt je goed. Het is daar ook belangrijk dat je je eten op eet. Anders zou men kunnen denken dat je het niet lekker vindt. Nou, dat is met deze verrukkelijke kip kokos soep geen probleem. Wedden dat er niets overblijft?

Welke kip voor kippensoep?

Qua kip gebruiken we graag biologische kipdijfilet. Kipdijfilet komt uit het bovenste gedeelte van de kippenpoot en is wat malser en sappiger dan kipfilet. Perfect voor dit soep recept.

Als je een vega variant wil maken, kun je de kipdijfilet simpelweg weglaten. De soep is dan bij uitstek geschikt als voorgerecht of bijgerecht.

Noedels van courgette

Noedelsoep bevat natuurlijk noedels. Zo heb je eiernoedels, mihoen, ramen, udon enzovoorts. Maar wij willen onze recepten lekker voedzaam maken en meer groente gebruiken. Daarom hebben we noedels van courgette gemaakt. Die kun je kant en klaar kopen, maar met een spiraalsnijder zijn je courgette noodles zo gemaakt. Tip: je kunt ook noedels van wortel maken.

Hier vind je nog een paar recepten die zijn geïnspireerd op de Aziatische keuken:
Gele curry met zalm | Foe yong Hai | Vegan Tom Yum soep
Geniet ervan!

kip kokos soep met noedels van courgette

een heerlijke Oosterse soep met kip en kokosmelk
10 min
10 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • 2 gele uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el gembervers, gesneden
  • 350 gr kipdijfilet
  • zeezoutnaar smaak
  • grove pepernaar smaak
  • 1 courgette
  • basilicumvers
  • koriandervers
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 tl gele currypasta
  • 1/2 limoen
  • olijfolieextra vergine
  • 500 ml water
  • 2 el bouillonpoeder

Zo maak je het

  • snijd de ui in halve ringen, snijd de knoflook en de gember fijn, knijp de limoen uit boven een schaaltje
  • snijd de kipdijfilet in blokjes, kruid met peper en zout en bak de kipstukjes ongeveer 5 minuten in de soeppan met een beetje olijfolie, leg de kip apart
  • Fruit de ui in de soeppan, voeg vervolgens de gember en knoflook toe en bak kort mee
  • voeg de currypasta toe, schep om en voeg direct daarna de limoensap, kokosmelk, 500 ml heet water, de bouillonpoeder en de kipfilet toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken
  • maak intussen noedels van de courgette met een spiraalsnijder en snijd de basilicum en koriander grof
  • voeg de courgette noedels de laatste 2 minuten toe aan de soep
  • serveer de kip kokos soep met de verse koriander en basilicum, een scheutje extra vergine olijfolie en een snufje grove peper
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: kippensoep, kokossoep, Soep
Porties: 3 personen
Door: Jennifer