Een gerecht dat snel klaar is met veel gezonde producten en weinig afwas. Kan het nog beter ;-) Deze simpele groenteschotel heeft het allemaal. Veel groente, kipfilet en eieren zorgen voor een zeer complete maaltijd die snel op tafel staat.

Een tijdje geleden alweer heb ik gefotografeerd voor het boek van Daisy van IloveHealth. Het gelijknamige boek ligt inmiddels in de winkels en ziet er top uit. Bekijk haar boek hier. Naast lekkere recepten schrijft ze uitgebreid over verschillende workouts en geeft ze tips over alles wat te maken heeft met een gezonde leefstijl. In grote lijnen streven we hetzelfde doel na; mensen inspireren om gezond en fit door het leven te gaan. En wat is het dan leuk om daar naast onze eigen site en boeken aan mee te kunnen werken.

Tijdens het fotograferen van Daisy en haar recepten is een recept me goed bijgebleven. Ze maakte een Italiaanse groenteschotel en voegde daar eitjes aan toe die ze gaar liet worden in de pan. Super leuk idee, ik had het nog nooit gezien. Het stond daarom nog steeds op m’n lijstje om dit ook een keer toe te passen in een recept. En voila, onze simpele groenteschotel is geboren, geïnspireerd op het recept van Daisy.

Simpele groenteschotel
Door: 
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Heerlijke en gezonde groenteschotel met een eitje
Dit heb je nodig
  • Courgette - 1
  • Aubergine -1
  • Kipfilet - 250 gram
  • Tomatenblokjes - 1 blikje
  • Ei -2
  • Ui -1
  • Knoflook - 2 tenen
Zo maak je het
  1. Snijd de aubergine in blokjes en bak deze op matig vuur in een ruime pan in 10 minuten zacht met wat olie
  2. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes, de courgette in blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn
  3. Schuif de aubergine naar de zijkant van de pan en bak aan de lege kant de kip 5 minuten
  4. Voeg de courgette, de ui, de knoflook en de tomatenblokjes toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen
  5. Maak in het midden een kuiltje en breek daar twee eieren in. Plaats het deksel op de pan, leg er zilverfolie overheen of plaats de pan (mits deze geschikt is) in de oven. Zodra de eieren gestold zijn is het gerecht klaar.


Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen