Snijboon, rare naam eigenlijk ;-) De naam snijbonen hebben ze gekregen omdat het vroeger noodzakelijk was om de bonen, zoals wij dat ook gedaan hebben, in stukken te snijden.

Dit deden ze omdat de draad in de rug van de boon anders lastig weg te kauwen was. De snijboonrassen die tegenwoordig gekweekt worden, hebben geen last meer van de draden en kunnen ook in zijn geheel gegeten worden. Dit recept van snijbonen is erg simpel maar wel lekker. We liepen laatst in de supermarkt en zagen per toeval de snijbonen liggen, we hebben er nog nooit een recept mee gemaakt en het is een gezonde groente dus daar moesten we wat mee gaan doen. En zo dus dit recept. De snijbonen stomen we eerst voordat we ze kort wokken. Doe je dat niet, dan blijven ze erg stug. Omdat wij geen speciaal stoomapparaat machine keukenhulp hebben, doen wij het op de eenvoudige manier. Gewoon een pan met een laagje water op het vuur, aan de kook brengen, groente in een grote rvs zeef boven de pan hangen, deksel erop en 10 minuutjes rustig laten gaar stomen. Door groente te stomen blijven veel voedingsstoffen behouden. Vervolgens kort wokken met tomaatjes en verse knoflook, afblussen met een beetje balsamicoazijn en klaar is je simpele en gezonde vegetarische maaltijd met snijbonen.

Snijbonen met tomaat en knoflook

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Snijbonen
  • 250 gr Cherrytomaatjes
  • 1 Rode peper
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 el Balsamico azijn
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak
  • 1 el Olijfolie

Zo maak je het

  • Snij de kontjes van de snijbonen en snij ze vervolgens in stukken van 3 á 4 cm
  • Stoom de snijbonen gaar in een stoommachine of op de manier zoals hierboven beschreven
  • Halveer ondertussen de cherrytomaatjes, snipper de knoflook en de Spaanse peper. (wel even de zaadjes verwijderen)
  • Plaats een wokpan op het vuur en wok hierin in 4 minuutjes alle ingrediënten inclusief de snijbonen
  • Giet er een scheutje balsamicoazijn overheen en breng op smaak met peper en zout
Print dit recept
Recept: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven