Het is juni, tijd voor haring! In dit haringsalade recept gebruiken we avocado, tomaat en een frisse dressing van citroensap, crème fraîche, koriander en een bosuitje.

De frisse dressing maakt van deze voedzame salade een heerlijke zomerse salade met veel smaak van de verse en gezonde ingrediënten. En dan is het ook nog snel klaar! Het lekkerst is deze salade met verse haring, of nog lekkerder, Hollandse Nieuwe! Maar zijn die er niet, dan is zure haring vast ook erg lekker, laat dan wel de citroensap weg uit de dressing. Maar nu is er verse haring bij de visboer en daar genieten we maar al te graag van!

Haringsalade met avocado

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 3 Haringen
  • 2 Avocado's
  • 1 Tomaat - grote
Voor de dressing
  • 1 Bosui
  • 1 el Koriander - vers
  • 1 citroen - voor het sap
  • 1 el Crème fraîche
  • 1 tl Peper

Zo maak je het

  • Snij de bosui in ringen en leg in een schaaltje
  • Doe de koriander, citroensap, crème fraîche en peper erbij, meng goed
  • Snij de tomaat en de avocado in blokjes (zie hier hier hoe je een avocado makkelijk snijdt)
  • Snij de haring in stukjes en meng met de avocado en tomaat, verdeel het over twee borden
  • Schep de dressing er met een lepel overheen
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer