Een wrap van gebakken ei, een heerlijk recept! Dat is weer eens wat anders, maar wel super lekker, snel klaar en een gezond recept met veel goede voedingsstoffen. De wrap van gebakken ei kan je prima vullen met groenten die je nog hebt liggen.

Wij hebben hem hem ditmaal gevuld met verse spinazie en tomaat, een heerlijke combinatie. Maar de wrap van gebakken ei kan natuurlijk ook gevuld worden met sla, zalm en geitenkaas, of rucola met pijnboompitjes. Combinaties genoeg! Wij eten de wrap als lunch in het weekend. Je zou hem ook groter kunnen maken en vullen met meer groente, dan is het een heerlijk en gezond avondmaal.

Wij houden van eieren! Het is een goede bron van essentiële eiwitten en eieren bevatten veel vitamines en mineralen. We hebben een uitgebreid artikel geschreven over eieren en waar ze goed voor zijn. Je leest het hier.

Wrap van gebakken ei met spinazie en tomaat

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Ei
  • 1 Tomaat
  • 100 gr Verse spinazie
  • 20 gr parmezaanse kaas - gerapt
  • Peper - naar smaak
  • 2 el Olijfolie

Zo maak je het

  • Was de tomaat en snij in bokjes
  • Was de verse spinazie als deze nog niet gewassen is en snij in grove stukken
  • Zet een pan op het vuur en giet hier de olijfolie in
  • Roerbak de spinazie en tomaat totdat het lekker smeuïg van textuur wordt (ongeveer 4 minuten)
  • Schep de groente uit de pan in een schaaltje en bak vervolgens een ei
  • Leg het gebakken ei op een bord, schep de groente er op en bestrooi met peper
  • Rol het ei op en strooi de geraspte kaas eroverheen
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer