Havermout pannenkoeken! Celine stuurde een heerlijk recept in voor pannenkoeken van havermout. Zij gebruikte daar havermout, ei en kaneel voor. Wij hebben er banaan aan toegevoegd. Het resultaat: heerlijke pannenkoeken die perfect zijn voor een sporter.

Deze pannenkoeken bevatten veel voedingsstoffen en leveren je veel energie. In Nederland eten we pannenkoeken eigenlijk alleen als avondeten en ze worden gemaakt van meel. Havermout bevat veel meer voedingsstoffen dan meel, wat deze pannenkoeken een stuk voedzamer maakt. Én we eten deze pannenkoeken zelf niet als avondeten (met stroop en suiker ) maar we eten ze als ontbijt! Het is weer eens wat anders dan havermoutpap, ons favoriete ontbijt als we een lange fietstocht of een triathlon op het programma hebben staan. We combineren deze havermout pannenkoeken bovendien met vers fruit en een schepje yoghurt, wat het tot een super voedzaam ontbijt maakt.

Havermout pannenkoeken

Dit recept voor pannenkoekjes van havermout is een absolute aanrader. Heerlijk als ontbijt maar ook lekker om 's avonds te eten.
15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Banaan
  • 60 gr Havermout
  • 1/2 Kaneel
  • 4 Eieren
  • Roomboter - om in te bakken
  • Fruit - naar keuze - als topping

Zo maak je het

  • Pel de bananen, breek ze doormidden
  • Meng de banaan met de havermout, kaneel en eieren in een keukenmachine (of prak de banaan en kluts alles heel goed door elkaar)
  • Bak de pannenkoekjes zoals normale pannenkoeken in een kleine pan met een beetje roomboter ongeveer 2 minuten aan beide kanten goudbruin op halfhoog vuur
  • Serveer de havermout pannenkoeken met vers fruit en misschien ook nog wel een schepje yoghurt (op de foto gebruiken we bosbessen, frambozen en een lepel Griekse yoghurt)
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven

Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier