Havermout pannenkoeken
Havermout pannenkoeken! Celine stuurde een heerlijk recept in voor pannenkoeken van havermout. Zij gebruikte daar havermout, ei en kaneel voor. Wij hebben er banaan aan toegevoegd. Het resultaat: heerlijke pannenkoeken die perfect zijn voor een sporter.
Deze pannenkoeken bevatten veel voedingsstoffen en leveren je veel energie. In Nederland eten we pannenkoeken eigenlijk alleen als avondeten en ze worden gemaakt van meel. Havermout bevat veel meer voedingsstoffen dan meel, wat deze pannenkoeken een stuk voedzamer maakt. ĆnĀ we eten deze pannenkoeken zelf niet als avondeten (met stroop en suiker ) maar we eten ze als ontbijt! Het is weer eens wat anders dan havermoutpap, ons favoriete ontbijt als we een lange fietstocht of een triathlon op het programma hebben staan. We combineren deze havermout pannenkoeken bovendien met vers fruit en een schepje yoghurt, wat het tot een super voedzaam ontbijt maakt.
Havermout pannenkoeken
Dit heb je nodig
- 2 Banaan
- 60 gr Havermout
- 1/2 Kaneel
- 4 Eieren
- Roomboter - om in te bakken
- Fruit - naar keuze - als topping
Zo maak je het
- Pel de bananen, breek ze doormidden
- Meng de banaan met de havermout, kaneel en eieren in een keukenmachine (of prak de banaan en kluts alles heel goed door elkaar)
- Bak de pannenkoekjes zoals normale pannenkoeken in een kleine pan met een beetje roomboter ongeveer 2 minuten aan beide kanten goudbruin op halfhoog vuur
- Serveer de havermout pannenkoeken met vers fruit en misschien ook nog wel een schepje yoghurt (op de foto gebruiken we bosbessen, frambozen en een lepel Griekse yoghurt)
Ik heb ze vanmiddag gemaakt, heerlijk, dit ga ik vaker maken ;-)
Met kleine stukjes appel en wat rozijntjes door het beslag ook helemaal lekker. Beetje ongezoete jam erop. Mmmm
Goeie tip, dank!
Wat een makkelijk recept..zo klaar! Wat een feestje zelfs de kids vonden het heerlijk!!!
Net gemaakt….hmmm…echt heerlijk! Een klein ontbijtfeestje vond ik het.
Ik heb ze geprobeerd, maar heb de banaan vervangen door peer. Ze zijn zeker niet droog. En zeker niet vies. Volgende keer ga ik een hartige variant proberen. Dat is meer mijn ding.
Hoeft er geen vocht bij? Water of melk? Het lijkt me erg droog zo.
Ik heb er wat havermelk aan toegevoegd
Ik doe 35 gram havermout 65 ml melk 1 ei Engels standaard en de rest is jou keuze
Ga het weekend de havermout pannekoeken uit proberen.Lijkt me heerlijk.
Ga het weekend de havermout pannekoeken maken lijkt me heerlijk.
mmm
Wordt met havermout gewoon havermoutpap bedoeld of is dat wat anders?
Het ziet er in ieder geval lekker uit!
Havermout zijn de havervlokken die je gewoon in de supermarkt koopt. Dat heet “havermout” en daarvan kan je o.a. “havermoutpap” maken. Maar ook koekjes of pannenkoeken of wat je maar wil ;) Google bijv. op “AH basic havermout”, dan zie je hoe de verpakking eruit ziet :)