In de eerste instantie denk je bij het lezen van deze titel waarschijnlijk: ‘hmzz.. geitenkaas in een smoothie?’. Maar echt waar, het is erg lekker. Verrassend lekker zelfs. De geitenkaas maakt de smoothie lekker romig van smaak. Voor deze smoothie zijn we getipt door een lezer van Voedzaam & Snel.

De schrijver reageerde op dit groene smoothie recept welke we ook als basis hebben gebruikt voor het recept van deze post. De combinatie van spinazie en geitenkaas is zo gek nog niet. Denk maar aan de klassieke geitenkaas salade met spinazie en honing bijvoorbeeld. Waarom dan niet als smoothie. Om de smoothie drinkbaarder te maken heb ik een halve bevroren banaan toegevoegd en een theelepel honing. De combinatie van geitenkaas, spinazie en honing is erg lekker. Verder gebruiken we voor dit recept ook geitenyoghurt in plaats van gewone yoghurt. Wie durft het aan? Laat het ons weten als je deze groene smoothie gemaakt hebt.

Zuivel en spinazie

Er wordt wel eens gezegd dat je zuivel niet moet combineren met spinazie. Het ijzer in de spinazie zou niet goed opgenomen worden door de calcium uit de zuivel.

De invloed die calcium heeft op de opname van ijzer is echter zeer gering. Je kunt de twee ingrediënten prima combineren. Calcium heeft vrijwel geen invloed op de opname van non-heem ijzer. Dit is de ijzervariant die voorkomt in spinazie en andere plantaardige producten. Calcium heeft een kleine invloed op de opname van heem ijzer. Welke voorkomt in dierlijke producten. Echter is op lange termijn geen verschil aangetoond als deze bij elke maaltijd gecombineerd worden. Niets om je zorgen over te maken dus.

Groene smoothie met spinazie en geitenkaas

Wist je dat sesamolie vaak als grondstof voor cosmetica wordt gebruikt en dat sesamolie goed bruikbaar is als massageolie?
5 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 1 porties

Dit heb je nodig

  • 100 gr Spinazie - verse
  • 1 Banaan - bevroren
  • 20 gr Walnoten
  • 200 ml Geiten yoghurt
  • 1 tl Honing

Zo maak je het

  • Was de spinazie en stop in de blender
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot een gladde smoothie
Print dit recept
Recept: Groene smoothie
Keuken: Hollands
Porties: 1
Door: Sven