Een roze  smoothie! Smoothies maken we af en toe. Als afwisseling, om een portie extra vitamines en mineralen binnen te krijgen en omdat we ze erg lekker vinden. Een groene smoothie kan ook echt lekker zijn, als je tenminste de juiste ingrediënten combineert en de juiste hoeveelheden gebruikt. Maar er blijven mensen die een groene smoothie niet aandurven, puur vanwege de kleur. Speciaal voor jullie presenteer ik: de roze smoothie!

Deze roze smoothie bevat namelijk ook groente, net als onze groene smoothies. Het is nog niet zo heel veel groente: 3 wortels voor 2 glazen. Maar het is een begin. Je kunt wortelsap maken met een sapcentrifuge, maar wij doen de wortel in partjes de blender in. Zo krijg je ook alle vezels van de wortel binnen. Daar gaan een granaatappel en een bevroren banaan bij. Om de smoothie mooi vloeibaar te krijgen en de zoete smaak van het fruit en de wortel te behouden, hebben we gekozen voor kokoswater. Kokoswater koop je in pak, niet in een blikje. Dat is kokosmelk. Zo’n pak met troebel kokoswater is te koop in de meeste grote supermarkten. Bevind je je op een tropisch eiland, dan ga je natuurlijk voor vers kokoswater uit een kokosnoot.

Ik weet zeker dat je deze roze smoothie lekker vindt, ook als je nog huivert bij een groene beginnerssmoothie! Maar deze smoothie is natuurlijk ook goed te doen voor de die-hard groene smoothiedrinker. Je kunt deze smoothie nog gezonder maken door meer wortel toe te voegen. Hij wordt dan iets dikker.

Om een idee te krijgen van de goede stofjes die je met deze roze smoothie binnenkrijgt (vetgedrukt betekent dat er best veel van die stof in het ingrediënt zit):

Wortel: vitamine A, B1, B2, B6, B11, C & natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper, zink
Granaatappel: vitamine A, B1, B2, B6, C & natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper, zink
Banaan: vitamine A, B1, B2, B6, B11, C & natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper, zink
Kokoswater: vitamine B1, B2, C & natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, zink

Roze smoothie

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 3 Wortels
  • 1 Granaatappel
  • 1 Banaan - bevroren
  • 250 ml Kokoswater

Zo maak je het

  • Schil en was de wortel, verwijder het kapje en snijd in partjes
  • Snijd de granaatappel doormidden, houd een helft met de pitjes naar beneden in een schaal en sla met de achterkant van een pollepel op de schil zodat de pitjes eruit vallen
  • Herhaal dit met de andere helft
  • Breek de banaan in stukken en leg deze samen met de wortelstukjes en de granaatappelpitjes in een blender
  • Voeg het kokoswater toe en blend de smoothie goed
  • De smoothie is klaar als het een egale drank is zonder stukjes
Print dit recept
Recept: lunch, Sappen, Smoothie
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer