Groene smoothies zijn gezond! En daarom hebben we onze lekkerste groene smoothie recepten bij elkaar gezet in één bericht. Zo kan je deze groene smoothie recepten in een keer bekijken. Welke groene smoothie vind jij het lekkerst?

Het-Groene-Smoothie-Boek-banner-2

Groene smoothies zijn gezond maar waarom?

Over groene smoothies wordt veel geschreven. Zo gaat er het verhaal dat ze preventief zouden werken tegen vrijwel alle kwalen en ziektes die in onze westerse samenleving voorkomen. Ik denk dat het niet zozeer de smoothie is die kwalen en ziektes helpt voorkomen, maar de gezonde ingrediënten waar je hem van maakt. Namelijk de groenten. Groentes hebben een preventieve werking op veel ziektes en helpen ons vitaal en gezond te blijven. Of je de groente nu kookt, stoomt, bakt, hakt, of pureert en gebruikt in een groene smoothie. De vitamines en mineralen uit de groenten zijn de weldoeners. Het voordeel van een groene smoothie zit hem in het tijdstip. Normaal gesproken eet je je groente ’s avonds. Je hebt hierdoor één groentemoment per dag. Door het drinken van een groene smoothie kan je ’s ochtends of ’s middags een extra portie vitamines en mineralen binnenkrijgen. De aanvoer van vitamines en mineralen is hierdoor groter en beter verdeeld over de dag. Dit heeft een positief effect op de gezondheid en werkt preventief tegen veel ziektes.

Een groene smoothie maken

Het maken van een groene smoothie is simpel. Je hebt er wel een blender voor nodig. En dan het liefst eentje met een krachtige motor en een glazen kan. De groenten die je verwerkt in een groene smoothie recept kunnen lastig te vermalen zijn. Een blender met een krachtige motor is daarom een must. Als je een groene smoothie gaat maken kan je het beste eerst de vloeibare yoghurt, melk, amandelmelk, soyamelk, water etc. in de kan doen. Vervolgens stop je de groenten en fruit van het groene smoothie recept erbij. Zo weet je zeker dat alles goed vermalen wordt en er onder het mes geen restanten achterblijven.

Welke groenten voor een groene smoothie

In principe kan je iedere groente die je rauw kunt eten, gebruiken in een groene smoothie. Handiger is het om een recept voor groene smoothies te volgen. Dan weet je zeker dat het resultaat te drinken is. Wij gebruiken veel avocado, boerenkool, andijvie, spinazie en gember. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden te verzinnen. We hebben meerdere malen geprobeerd om een groene smoothie te maken met broccoli, maar helaas … we vonden het niet lekker. Naast de groente gebruiken we vaak banaan. Banaan is zoet en verdoezelt de soms wat minder lekkere smaak van rauwe groente.

Gezonde groene smoothie recepten

Hieronder vind je onze heerlijke groene smoothie recepten.

 Groene smoothie met andijvie

Ingrediënten:

 

Groene smoothie met avocado en alfalfa

Groene smoothie met avocado en alfalfaIngrediënten:

 

Groene smoothie met boerenkool

Groene smoothie met boerenkoolIngrediënten:

 

Groene smoothie van avocado banaan en amandelen

Groene smoothie van avocado en banaanIngrediënten:

 

Groene smoothie van spinazie en banaan

Groene smoothie van spinazie en banaanIngrediënten:

 

Groene smoothie van mango, avocado en gember

Groene smoothie van mango avocado en gemberIngrediënten:

 

Groene smoothie van avocado, spinazie en banaan

Groene smoothie van avocado spinazie en banaanIngrediënten:

 

 

Bestel Het Groene Smoothie Boek

Krijg jij ook geen genoeg van groene smoothies? Dan is ons eerste boek: ‘Het Groene Smoothie Boek’ echt iets voor jou! Een super leuk receptenboekje met 30 simpele, lekkere en gezonde recepten voor groene smoothies (ook lactose- en glutenvrij!), dat prima naast je blender op het aanrecht past. Als bonus krijg je in dit boek ook nog  recepten voor 3 heerlijke rode smoothies! Het Groene Smoothie Boek ligt nu in de winkels en kost maar € 9,99. Kan je niet wachten om met je blender en berg groenten aan de slag te gaan? Bestel Het Groene Smoothie Boek dan gelijk op bol.com

Het-Groene-Smoothie-Boek-banner-2