Dit is een simpel recept voor gevulde puntpaprika. En anders dan anders. Ik heb me laten inspireren door een Italiaanse pizza, vaak Napolitana genoemd. Zo’n pizza met ansjovis, zwarte olijven, rode paprika, ui, knoflook en kaas. Alleen de pizza heb ik achterwege gelaten.

Wat blijft er over? Een gevulde puntpaprika met heerlijke smaken. Zonder gehakt. Dat is zo’n beetje de traditionele manier van een paprika vullen, met gehakt. Maar in dit recept doen we het lekker anders. De camembert smaakt ook heerlijk als ie warm is. Wij hebben een zoete puntpaprika gebruikt en dat combineert goed met het zoute van de ansjovis en het pittige van een Spaanse peper. Ben je niet zo van pittig, dan kan je die peper natuurlijk ook achterwege laten.

Gevulde puntpaprika met ansjovis en camembertDe zoete puntpaprika bevat van nature meer suiker dan gewone paprika en is daardoor lekker zoet. Je bewaart hem het best op een koele plek, maar niet in de koelkast. Dat is weer wat te koud, waardoor hij niet meer goed door rijpt. Volgens veggipedia tenminste ;-).

Paprika bevat veel vitamines en mineralen en dat maakt deze snoepgroente lekker gezond. Ook rauw is ie heerlijk. Een zoete puntpaprika bevat dus meer suiker dan een gewone, maar het is nog altijd vele malen gezonder dan snoep. Als snack is een puntpaprika een veel beter alternatief, ook voor kinderen. Het bevat sowieso veel minder suiker, maar het bevat ook veel goede voedingsstoffen. Dan kan je van een snoepje niet zeggen. Dat bevat niks wat voedzaam is voor je lichaam. Mijn motto, daar komt ie weer: eet alleen iets ongezonds wat je echt lekker vindt. En met mate natuurlijk. Dan komt het helemaal goed. Als je stopt met het dagelijks eten van suikerrijke producten en het toevoegen van suiker aan van alles en nog wat, dan moet je even afkicken, maar daarna heb je er echt minder behoefte aan. En dan vind je thee met suiker zelfs vies. Dat is onze ervaring tenminste! Je zult je verbazen wat je allemaal kan maken en eten zonder suiker toe te voegen. Benieuwd? Kijk gewoon rond op ons blog en probeer een van de vele recepten.

Gevulde puntpaprika met ansjovis en camembert

10 min
25 min
35 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Zoete puntpaprika's
  • 20 Zwarte olijven - zonder pit
  • 6 Ansjovisfilets
  • 125 gr Camembert
  • 1 Ui
  • 1 teen Knoflook
  • 3 tl Oregano - gedroogd
  • 1/2 Spaanse peper

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de paprika in de lengte doormidden, verwijder zaadlijsten en pitjes en was de paprika
  • Leg de paprika helften in een ovenschaal
  • Snij de olijven in partjes, de knoflook in kleine stukjes, de ansjovis in kleine stukjes en de ui en Spaanse peper ook (hou je niet van pittig, laat de Spaanse peper dan achterwege)
  • Meng dit met wat oregano en verdeel over de paprika helften
  • Snij de camembert in blokjes en verdeel over de paprika
  • Leg de paprika 20 - 25 minuten in de oven
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven

Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier