Drink je ook graag een lekker kopje kruidenthee? Dan moet je deze gemberthee echt proberen. Neem een stuk gember, een potje kardemom en gemalen kurkuma mee naar je werk en je kunt altijd een heerlijk kopje verse kruidenthee zetten. Voor jezelf en je collega’s. Maar ook als je thuis bent, zorgt zo’n kopje thee voor een fijn rustmomentje voor jezelf.

Je kunt niet zeggen dat een kruid of specerij op zichzelf gezond is. Maar gember, kardemom en kurkuma bevatten wel veel gezonde stoffen, vitamines en mineralen. Door deze af en toe te gebruiken, vormen ze samen met andere voedingsmiddelen een gezond voedingspatroon. En het is een feit dat je beter een kopje kruidenthee kunt drinken, dan een glaasje frisdrank of sap. En ook als je graag koffie drinkt is het goed om dit af te wisselen met kruidenthee.

Een verwarmend kruidenthee recept

Gember is verwarmend en werkt tegen misselijkheid. Kardemom is een kruid uit de gemberfamilie. Geen wonder dat die twee zo goed samengaan in een kopje heet water. Kardemom doet een beetje denken aan de sauna, het ruikt fris en heeft een ontspannend effect. Kurkuma wordt ook wel geelwortel genoemd. Ik gebruik de gemalen variant, maar je kunt ook net als een plakje gember, een plakje geelwortel gebruiken. Kurkuma is geel en het geeft af. Mors je een beetje van de thee op een wit bureau, maak het dan gelijk schoon. Anders heb je een blijvend gele kring op je bureau.

kruidenthee van verse gember kardemom en kurkuma

Heb je zin in iets meer power voor de afwisseling, maak dan ook deze Chai thee mix. Die is goed te bewaren in een afgesloten bakje.

Verse gemberthee met kardemom en kurkuma

Schenk een kopje van deze verwarmende thee in voor jezelf en geniet!
2 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 1 porties

Dit heb je nodig

  • 2 plakjes gember - vers, biologisch
  • 4 peulen kardemom
  • 1 mespunt kurkuma - gemalen

Zo maak je het

  • was de gember en snijd er 2 plakjes van, doe samen met de kardemom en een snufje kurkuma in een mok
  • schenk heet water in de mok, wacht even en geniet van een heerlijk kopje verse kruidenthee

Tip

Ook lekker met een schijfje citroen erbij
Print dit recept
Recept: Drinken, Thee, tussendoortje
Porties: 1 kopje
Door: Jennifer